Gündem:
MİLLİ ANAYASA HAREKETİ MEYDAN OKUDU: 'YAPAMAZSINIZ!'
TÜRKİYE BÖLÜCÜ ANAYASAYA KARŞI BİRLEŞTİ: GAYRİMİLLİ ANAYASAYA KARŞI MİLLİ CEPHE!

Milli Anayasa Hareketi Başkanı Hasan Korkmazcan “Gayrimilli anayasa dayatmasının karşısında bütün vatandaşlarımızla Milli Cephe’yi oluşturacağız” diyerek Türk Milletini anayasadan çıkarmaya kalkanlara en iyi cevabı emperyalizmin bombalarının patladığı Ankara’dan büyük bir kararlılıkla verdiklerini ifade etti.

Milli Anayasa Hareketi ilk kurultayını Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde Türkiye’nin dört bir yanından gelen binlerce vatansever ile gerçekleştirdi. 
Ankara’da bölücü anayasaya karşı binleri biraraya toplayan Milli Anayasa Kurultayı’nın Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor: 

Av. Dilek Akagün Yılmaz, Yavuz Alogan, Dr. Canan Arıtman, Prof. Dr. Birgül Ayman Güler, Prof. Dr. Süheyl Batum, Av. Tülay Bekar, E. Tümg. Naci Beştepe, Namık Kemal Boya, Çağdaş Cengiz, E. Korg. Erdoğan Karakuş, Suay Karaman, Prof. Dr. Ramazan Mirzaoğlu, Yaşar Okuyan, Enis Öksüz, Av. Metin Öney, E. Tümg. Osman Özbek, İnci Özdil, Utku Reyhan, Av. Nusret Senem, Prof. Dr. Nur Serter, Doç. Dr. Hüner Tuncer, Rıza Zelyut




Salonu hınca hınç dolduran vatandaşlar, bölücü teröre ve bölücü anayasaya karşı seslerini “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı ile yükselttiler.  Açılış konuşmasını gerçekleştiren Milli Anayasa Hareketi (MAH) Genel Sekreteri Utku Reyhan katılımcıları “Türkiyemizi savunma iradesi gösteren değerli vatanseverler” diyerek selamladı.

81 İLDEN “MUSTAFA KEMAL’İN ASKERLERİYİZ” İRADESİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Milli Anayasa Kurultayı’nda açılış konuşmasını gerçekleştiren Utku Reyhan, emperyalizmin bombalarının Türkiye’nin kalbinde, Ankara’da patladığı bu dönemde, salonu dolduran iradenin “Sağ sol demeden, etnik köken ve mezhep ayrımı yapmadan hak ve hukuku savunanlar ,bölücü terörün üzerine gidenler ,Türkiyemizi canlı bombalarla esir almaya çalışanlara inat korkmadan direnen Mustafa Kemal’in askerleri’nin iradesi olduğunu vurguladı.

TBMM E. Başkanvekili, Milli Anayasa Hareketi Başkanı Hasan Korkmazcan tamamen dolan salonun Türkiye’nin kalbinin yeniden Ankara’dan atmaya başladığını gösterdiğini belirterek, emperyalizmin bombalarının patlatıldığı, tehtidlerin yapıldığı, terör estirildiği bir dönemde Ankarada bir kararlılık duruşu sergilendiğini belirtti.

MİLLİ ANAYASA KURULTAYI: İNSANLIK MEŞALESİ

Milli Anayasa Kurultayı’nın aslında ilk kurultayı olmadığını söyleyen Hasan Korkmazcan, “Bu bizim son kurultayımız da değildir. İnsanlığın sıkıntıya düştüğü her devrede Türk kurultayları bir insanlık meşalesi olarak tanımlanmıştır. 20. yy’da emperyalist güçler dünyanın mazlum halklarının mallarını, varlıklarını ellerinden aldılar. Şimdi onurlarını da ellerinden alırız zannederek bugüne kadar görülmemiş büyük güçlerle bir savaş başlattılar. Bu savaşın sonunda onlara dersini bizim kurultaylarımız verdi. Çanakkale bir kurutaydır, aynen Ergenekon gibi. İstiklal Savaşı, Ankara’da Sivas’ta, Havza’da toplanan kurultayların eseridir, MÖ.2000’li yıllarda bozkırlarda toplanan kurultaylar gibi” dedi.
Milli Anayasa Hareketi’nin salt bir anayasa tartışmasından ibaret olmadığını ifade eden Korkmazcan yapılmak istenen anayasada asıl amacın ülkeyi bölmek olduğunu belirtti. Korkmazcan “Anayasadan Türk Milletini kaldırmak istiyorlar. Bizi de Afganistan, Irak, Yugoslavya gibi paramparça yapmak istiyorlar. Emperyalizm silahla ulaşamadığı yerlerde anayasa ile toplumları dağıtmak istiyor. Böylelikle bütün insanlık empreryalizmin av alanına dönüşecek, insanlık istedikleri gibi yöneldnirilebilecek. Bugün bu hayale buradan dur diyoruz! Önümüzdeki günlerde Anadolu’da bu “Gayrimilli Anayasa Dayatması”nın karşısında bütün vatandaşlarımızla set kuracağız, Milli Cepheyi oluşturacağız. Bundan önce Yeni Osmanlıcılık hayyalleriyle komşularımızla aramıza setler koyanların yeterli dersleri çıkarmış olmalarını umuyoruz” diyerek vatandaşları Milli Cephe’de birleşmeye çağırdı. 

BÖLÜCÜ TERÖRE VE BÖLÜCÜ ANAYASAYA KARŞI MÜCADELE

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de Kurultay’da konuşma yapan isimlerden oldu. Perinçek konuşmasına kürsüden meydan okuyarak başladı, “Buradan meydan okuyoruz. Atatürk’ün başkenti, devrimci Türkiye’yi kuran, Cumhuriyeti kuran, Milletimizi birleştiren, bize vatan armağan eden büyük hareketin başkenti Ankara’dan meydan okuyoruz! Terörle, canlı bombalarla Türkiyemizi yeniden düzenlemeye kalkanlara, anayasa dayatanlara meydan okuyoruz!”

Mücadelenin “bölücü teröre” ve “bölücü anayasaya” karşı olduğunu belirten Perinçek, yeni anayasanın canlı bombalarla, terörle dayatıldığını ifade etti. Türklüğü anayasadan sürmek, özerklik ve cemaatler olmak üzere ülkemizde üç adet canlı bomba olduğunu belirten Doğu Perinçek, “Türkiye emperyalist ABD tarafından üzerimize sürülen bölücü terör ile Türk milletini bölme girişimi olan bölücü terörle ittifak halindedir. Bölücü anayasa girişimi bölücü terörün müttefikidir. Tayyip Erdoğanlara , Davutoğullarına buradan sesleniyoruz:  Milleti bölmeyiniz, Cumhuriyetin ayakları altında kalacaksınız, Türk Milletinin ayakları altında kalacaksınız!” diye konuştu.

CHP Eski Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz yeni anayasa girişiminin  ABD tarafından dayatılan emperyalist bir proje olduğunu söyledikten sonra “Bizi açıkça tehdit ediyorlar. Bu tehtidleri sadece bize yapmıyorlar, bütün ezilen uluslara yapıyorlar. Bu proje bize şu an anayasa olarak karşımıza çıkıyor. İzin vermeyeceğiz! IŞİD ve PKK terörüyle ve ABD tehditleriyle, yeni anayasa dayatması ile bu ülkenin Ulus devleti yıkılsın, laik devleti yıkılsın, çağdaş devleti yıkılsın diye uğraşıyorlar . Biz de burdan onlara sesleniyoruz: Biz çağdaş,  laik cumhuriyet rejimini yıktırtmayacağız” dedi.

TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz ise terörden korkmadıklarını belirterek, “İnsan korkar, ama Millet korkmaz, korkmamalıdır. Türk Milleti teröre asla baş eğmeyecek. Cesaretin onurlu ve şerefli bir hayat sürmeye faydası vardır. Ölüm kusanlara buradan kararlılığımızı ifade ediyoruz. Milli olmayan anayasayı “Milli” etiketiyle sunmaya çalışıyorlar. Bu ülkede “Milli” olan biziz! Kuvvetli olan, çoğunluk olan biziz! Türk milleti kocaman bir dev!” diye konuştu.
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Meyin Feyzioğlu, mevcut programından dolayı katılamadığı Kurultaya destek mesajlarını iletti. TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nun danışmanı Nejdet Basa’nın kürsüden okuduğu mesajda Feyzioğlu bölücü anayasaya karşı olduklarını belirterek, “Her yeni anayasa kurucu ideolojiyi yansıtan belgedir. Bizim anaysamızın belgesi de, anayasamızın 4. maddesine göre değiştirelemez ve teklif dahi edilemez” ifadelerini kullandı.




GAYRİMİLLİ SALDIRI


CHP Eski Milletvekili Prof. Dr. Birgül Ayman Güler
birçok siyasetçi, aydın ve yurtseverin katıldığı Kurultayın sonuç bildirgesini okuyan isim oldu. Güler 11 Maddelik sonuç bildirgesini okuduktan sonra Yeni anayasa ile ilgili şunları söyledi: “Milli Anayasa Hareketi  adı üzerine çeşitli sorular var. Türk’süz anayasa yapıp anayasanın “Milli” olacağını söyleyenler var. Türk’süz anayasaya “Türk tipi başkanlık” getireceğini söyleyenler var. Adımız Milli Anayasa Hareketi’dir. Çünkü karşı karşıya olduğumuz tehdit gayrimilli bir saldırıdır. Bizim milli varoluşumuzu, Türk milletinin egemenlik haklarını, varlığını ortadan kaldırmaya girişmiş bir gayrimilli saldırı karşısındayız. Anayasadan Türk Milletini silmek, aynı zamanda Türk milletinin varlığını da ortadan kaldırmak demektir. Karşımızdaki saldırının en temel noktasında egemenlik haklarına göz dikmiş emperyalizm ve yanında etnikçilik kollu ümmetçilik kollu işbirlikçileri vardır.  Bugün tehtid anayasanın 66. maddesinde yazan Türk vatandaşlığının kaldırılmak istenmesidir. Bu basit bir değişiklik diyenlere buradan “Haddinizi bilin” diyoruz, yalan söylemeyin diyoruz”.

Konuşmanın ardından 11 Maddelik bildirge oy birliği ile kabul edildi.

MİLLİ ANAYASA KURULTAYI SONUÇ BİLDİRİSİ

Biz Türk vatandaşları, sahip olduğumuz etnik köken, din ve mezhep, felsefi görüş, farklı siyasi parti aidiyetlerimizle, 27 Mart 2016 günü Ankara’da toplanarak aşağıda belirttiğimiz amaçlarda birleştik. 

1.Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi bölünmez bir bütündür. Topraklarımız üzerinde birden fazla egemenlik alanı yaratılamaz. Bölgecilik yapılarak özerklik, federasyonculuk güdülemez. Ülkemizin bir karış toprağından vazgeçilmesi söz konusu dahi olamaz. 

2.Türkiye Cumhuriyeti’nde egemenlik Türk Milleti’ne aittir. Çokkültürcülük adına etnik ayrılıkçılık, ümmetçilik adına mezhebi parçalanma yoluyla Türk Milleti’nin bütünlüğü bölünemez. Ulusun varlığı ve egemenlik hakları, hiçbir koşulda ortadan kaldırılamaz. 

3.Ulusal/milli birliğimizin sağlamlaşarak sürdürülmesi, egemenlik ve bağımsızlık haklarımızın dokunulmazlığı için, 1919’dan sonra bir kez daha, tarihsel bir görev ile karşı karşıyayız. Bu görev ‘müdafaa-i hukuku milliye' görevidir. Bu görevi üstleniyor, ulusal haklarımızı savunma mücadelesinden bir an bile geri durmayacağımızı ilan ediyoruz. 

4.Her türlü kültürel ve toplumsal özelliklerimizin red ve inkarına karşı olduğumuz gibi, bu özelliklerimizi Türk Milleti’ni etnik – mezhebi topluluklara bölme aracı yapan her türlü kimlikçiliği ve siyasallaştırmayı reddediyoruz. Etnikçi ve ümmetçi kesimlerle bunları destekleyen dış dünya aktörlerinden, Türk Milleti’nin varlığına ve haklarına saygı göstermelerini ve bu yöndeki Yeni Anayasa girişimlerinden vazgeçmelerini bekliyoruz. 

5.Anayasa’dan Türk Vatandaşlığı statümüzü silmeye ve egemenliği Türk Milleti’nden almaya yeltenen Yeni Anayasa saldırısına karşı, varoluşumuzu savunma ve direnme esasının meşru olduğunu ilan ediyoruz. 

6.Siyasal ümmetçilik güdenlerin ortadan kaldırmak istedikleri ulusal/milli devlet, bireysel ve sosyal özgürlüklerimizin güvencesi olan laiklik ilkesinin koruyucu zırhıdır. Bireysel hak ve özgürlüklerimizi cemaatlere devredecek bir Yeni Anayasa’ya karşı, yurttaşlık haklarımızı ve özgürlüğümüzü savunma ve direnme esasının meşru olduğunu bildiriyoruz.

7.Yeni Anayasa, komşularımızı olduğu gibi, ülkemizi de emperyalizme dayanarak yıllardır kana bulayan etnik bölücülükle yapılan “müzakere”lerin nihai halkasıdır. Adına çözüm denen, gerçekte ülkemizin çözülmesini hedefleyen bu “müzakere”lere yeniden başlanmasına izin verilemez. Şimdiye kadar yapılmış anlaşmaların Yeni Anayasa adıyla gündeme getirilmesi, hiçbir koşulda kabul edilemez. 

8.Yeni Anayasacılığın ana damarı dışarıdadır. Yeni Anayasalar, dünyada ve bölgemizde yeniden bir paylaşım savaşı yürüten küresel emperyalizmin saldırı aracıdır. Ülkemizde sözde çokkültürcülük ve etnikçilik, mezhepçilik peşinde sürüklenenleri, çağımızın bu çıplak gerçeğini fark ederek, bu gayrımilli saldırganlığa alet olmaktan vazgeçmeleri için uyarıyoruz. 

9.Küresel emperyalizm mazlum milletler dünyasını operasyon, terör ve işgalle köleleştirirken, uluslararası hukuku da ulusal/milli hakları savunmayı ‘ırkçılık’ ve ulusal varlık için direnmeyi ‘teröristlik’ sayacak bir sopaya dönüştürme gayretindedir. Boyunduruk vurduğu ülkelere biçtiği Yeni Anayasalar, bu sopanın zincirleridir. Küresel emperyalizmin boyunduruğunu reddetmek, hiç kuşku yok, uygarlığın çöküşüne karşı itirazımız ve meşru direnme hakkımızdır. 

10.Büyük Ortadoğu Projesi temelinde Kuzey Afrika ülkelerinde, komşularımız Irak’ta, Suriye’de tanık olduğumuz gerçek, ulusal/milli varlıkların ortadan kaldırılmasından ve bu ülkelerin kabile - aşiretlere, etnisite - mezheplere ayrıştırılmasından, parçalanmasından ibarettir. Ulusal/milli varlıkları ve hakları yok edilmeye çalışılan komşularımızın, tüm dünya uluslarının ve insanlığın kutlu geleceği için, küresel emperyalizmin tam karşısında olduğumuzu duyuruyoruz. 

11.Milli Anayasa Hareketi, karşı karşıya olduğumuz gayrımilli anayasacılık saldırısına karşı, ulusal varlığımızı ve haklarımızı savunma ve direnme iradesini ifade eder. Aynı iradeye sahip tüm ulusal ve vatansever kişi, topluluk ve tüzelkişileri, daha önce ve şimdi sahip oldukları siyasi görüşlerine ve partilerine bakmaksızın bu iradeyi yükseltmeye çağırıyoruz.


Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
Halil Balaban 8 yıl önce

bence "milli anaysa derneği" adında veya başka bir isimle bir bir örgütlenmeye gidilmeli. tüm halkımıza bu örgüte katılması için çağrıda bulunulmalı. ve hareketin arkasında bir taban oluşturmalı.
arkasında halk desteği olmayan bir karşı koymanın başarılı olmaması ihtimali olduğunu unutmayalım

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku