Gündem:
MUHARREM İNCE:
MUHARREM İNCE: "BEKLİYORDUK"

Muharrem İnce'den Yalova kararına tepki


CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, YSK'nın Yalova seçimini iptal etmesine ilişkin 'bekliyorduk' açıklamasını yaptı.

CHP Yalova milletvekili Muharrem İnce, Yalova’da seçimin YSK tarafından iptal edilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Seçimin Başbakan’ın talimatıyla iptal edildiğini savunan İnce şunları söyledi:

Ankara seçiminde 6 bin 240 sandıkta itirazı dikkate almayanlar, Yalova’da kendi sandık görevlisi yaptıkları kısıtlının, AKP ’nin 1217 numaralı sandık görevlisinin oy kullanamayacağına karar verdiler. Ulusal Yargı Ağı’nı AKP’ye bağladılar. Ankara’da kısıtlıların oy kullanıp kullanmadığına bakmayanlar Başbakan’ın talimatını yerine getirdiler. Biz sandıkta bunları yendik. Bize toplumun tüm kesimleri destek verdi. Başörtülüsü, başörtüsüzü, AKP’lisi CHP’lisi MHP ’lisi Saadetlisi, DSP’lisi, İşçi Partilisi… Biz Yalova’da bir uzlaşmayla bu seçimi aldık.

“BİREYSEL BAŞVURU YAPMAYACAĞIZ”

30 Mart'tan önce Başbakan Yalova’ya gelmemişti hiç. Şimdi Yalova, Bakan, Başbakan akınına uğrayacak. Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru falan yapmayacağız, biz çünkü mahkemelere değil milletin vicdanına güveniyoruz. Belediye başkanımız mağdur edilmiştir. Bu iptal bir talimatla olmuştur. Biz milletin vicdanında haklı olduğumuzu biliyoruz. 1 Haziran’da bu haklılığımızın Yalovalılarca ezici bir çoğunlukla tescil edileceğine inanıyorum.


Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BURSALI, ERDOĞAN'dan ÖZÜR DİLEDİ
Monoca’da lüks yat kulübünde ıstakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AKP’de hedef tahtasına konan...

Haberi Oku