Gündem:
MUSTAFA MUTLU'dan MUSTAFA BALBAY'a DERS!
MUSTAFA MUTLU'dan MUSTAFA BALBAY'a DERS!

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, CHP Milletvekili Mustafa Balbay, Aydınlık Yazarı Mustafa Mustafa Mutlu, Odatv Yazarları Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan ile Avukat Celal Ülgen ile 40’a yakın aydının konuşmacı olduğu etkinliğe yurttaşların ilgisinin az olması dikkat çekti. Panele, Mustafa Mutlu’nun sözleri damga vurdu.

Mutlu, Ahmet Taner Kışlalı’nın “Demokrasinin olmazsa olmazları” dersine girdiğini söyleyerek şöyle devam etti:

“Kışlalı o derste bu ülkenin Atatürk tarafından kurulan ilkelerini, değerlerini, 6 oku anlatırdı... Kaç kişi bunu aslanlar gibi uygulayacağız diyor?” diye sorunca izleyenlerden “Vatan Partisi” sesleri yükseldi. Mutlu, “Can kardeşim” diye hitap ettiği Mustafa Balbay’a dönerek “Balbay’ın bu oyuna girmemesi gerekiyordu. Ne yazık ki ülkenin bölünmesine izin veren partilerle iş birliği yapılmaması gerekiyor” diye seslendi.

Mutlu, CHP’nin F tipi medyaya destek vermesini de sert sözlerle eleştirerek Balbay’a şunları söyledi:

“Ve güçlü, özgür, bağımsız medya... Düne kadar yandaş diyorduk, bugün Cemaat medyası muhalif oldu. ‘Darbeci’ dediler, ‘postal yalayıcısı’ dediler. Bugün bu adamlar muhalif oldu sizden şefaat bekliyor ve siz onlara destek veriyorsunuz. O adamlar sizleri yargılattı, o adamlar sizin çocuklarınızı üzdü. Bu ülkede bunca baskı ve zulme rağmen, bu ülkenin yılmaz gazetecileri, aslan gibi mücadeleye devam edecek.”

Ardından Türk-İş Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Naci Önsal’a dönen Mutlu,

“Güçlü ekonomi olmazsa olmaz. Sendikalar mahvedildi; sarılaştırıldı. Türkiye işçi sınıfı, düzenli olarak aidat ödediği sendikalara isyan ediyor. Haksız mı bu çocuklar? İşçi sendikası çıkıp ‘Yasaları çiğniyorsunuz fabrikanıza dönün’ diyor” deyince “Her yer Reno her yer direniş” sloganları atıldı.

Mutlu, konuşmasını tamamladıktan sonra ayakta alkışlandı.


Aydınlık Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
Feyzi Ayhan 9 yıl önce

Gazetecilik açık yürekli olmak demektir.Mustafa Mutlu'yu kutluyorum.Ülkenin bölünmesine hizmet edenlerle dost'da olsa kardeş'de olsa izin vermeyeceği,sesiz kalmayacağız.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku