Gündem:
MUSUL BASKINI TÜRK DIŞ POLİTİKASININ SONUCUDUR
MUSUL BASKINI TÜRK DIŞ POLİTİKASININ SONUCUDUR

Alman 1'inci Kanalı ARD'nin Tahran muhabiri Reinhard Baumgarten, Musul'daki Başkonoslosluk baskınından Türkiye'nin izlediği dış politikayı sorumlu tuttu. Benzer bir yorum, Fransız Le Figaro gazetesinde de yer aldı.

ARD'de Baumgarten imzasıyla "Ankara ve Cihatçılar" başlığıyla yayımlanan haberde, AKP hükümetinin kısa süre önce El Nusra'yı terör örgütü olarak tanımlamasının baskının yapılmasına yol açtığı, Türkiye'nin son üç yıldır Suriye'ye karşı izlediği dış politikayla aşırı grupların güçlenmesine neden olduğu iddia edildi.

'ŞEYTAN GİTSİN DİYE İBLİSE DESTEK OLDU'

Türkiye'nin özellikle Suriye'de Beşar Esad'ın devrilmesi için aşırı İslamcı gruplara destek olduğu kaydedilen yorumda, "Türkiye, kısa süre öncesine kadar, Suriye'deki iç savaşta, İslami grupların yanında yer aldı. Şeytandan kurtulmak için iblise destek oldu" ifadesi kullanıldı.

Analizde, bölgedeki gelişmelerin Kuzey Irak petrolünde söz sahibi olma mücadelesi olduğu da dillendirildi.

'TÜRKİYE AĞA TAKILDI'

Fransız Le Figaro gazetesinde ise Laure Marchand'ın imzasıyla İstanbul mahreçli haberinde Türkiye'nin Iraktaki kasırgaya tutulduğu ifade edildi ve Musul'daki Türk Konsolosluğu'nun neden daha önce tahliye edilmediği eleştirilerine yer verildi. "Türkiye ağa takıldı" başlıklı haberde, şöyle denildi:

'ANKARA'YA MİSİLLEME'

"Zaman zaman uluslararası baskıya maruz kalan Türkiye, IŞİD’in de aralarında olduğu Beşar Esad’a karşı savaşan cihat yanlısı örgütlere verdiği desteğin kendi toprak bütünlüğü için bir tehlike olabileceğini fark ederek son aylarda bundan vazgeçti. Birçok uzmana göre Musul’daki konsolosluk saldırısı, Ankara’nın bu geri adımına karşılık bir misilleme."


Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku