Gündem:
MÜTHİŞ İDDİA!
ANKARA KULİSLERİNİ KARIŞTIRAN İDDİA

İşte Saygı Öztürk/ANKARA imzalı o haber;

Erdoğan'ın Baykal’a “20 milletvekiliyle gelirseniz, AKP ile koalisyon yapılır, hükümeti kurma görevini de size veririm” dediği iddia ediliyor.

Erdoğan-Baykal görüşmesinde, Baykal’a “20 milletvekiliyle gelirseniz, AKP ile koalisyon yapılır, hükümeti kurma görevini de size veririm” dediği konuşuluyor. Baykal ise “Kesinlikle böyle bir konuşma geçmedi” dedi.

CHP’nin önceki Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın, Cumhurbsaşkanı Erdoğan ile yaptığı iki saatlik görüşme ile ilgili yeni iddialar gündeme getiriliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Baykal’a grup oluşturacak sayıyı bulması halinde AKP ile koalisyon yapabilecekleri ve kendisini de hükümet kurmakla görevlendireceği iddiaları kulislerde dile getirildi. Bu iddialara karşı Baykal SÖZCÜ’ye , “Böyle bir öneri kesinlikle olmadı, bu konuda tek kelime bile konuşulmadı” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Erdoğan-Baykal görüşmesi”yle ilgili kendisine verilen bilginin, Baykal’ın televizyonlarda açıkladığından biraz fazla olduğunu söylemişti. Kılıçdaroğlu, SÖZCÜ’nün sorusu üzerine şunları söylemişti:

“Sayın Deniz Baykal, Cumhurbaşkanıyla görüşmeye niyetliydi. Görüşmede koalisyon konusunun konuşulmamasını istedim. Ama içeride koalisyon da görüşülmüş. Sayın Baykal’ın o gece bana neden ulaşamadığını ben de anlamadım. Tam tersine o gece saat 24.00’den sonra da ayaktaydım ve uyumuyordum.”

Baykal’dan cevap

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, SÖZCÜ’ye şunları söyledi: “Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu aradığım saat belli. Bunların kayıtları baz istasyonlarında da var. Kendisine ulaşamadım. Bunun üzerine Özel Kalem Müdürüyle konuştum. O da ulaşamadığını söyledi. Sonuçta ben kendisiyle konuştum ve görüşmeye ondan sonra gittim.”

Erdoğan-Baykal görüşmesinde, Baykal’a 20 milletvekili bulunması halinde AKP ile koalisyon yapılabileceğini, hükümeti kurma görevinin kendisine verileceği siyasi kulislerde dillendirildi. Baykal, bu iddialar üzerine SÖZCÜ’ye şunları söyledi:

“Sayın Erdoğan’la konuşmamızda tek kelime bile olsa böyle bir şey konuşulmadı. Bana, siyasi geleceğimle ilgili hiçbir konuşma geçmedi. Beni işin içine sokacak hiç bir model önerisi olmadı. Yaptığımız görüşme sırasında sayın Erdoğan’ın bana böyle bir teklif yapmış olabileceğini ya da benim böyle bir teklife muhatap olduğumun kendi partililerimiz tarafından konuşulması, düşünülmesi daha acıdır.”

Baykal, Erdoğan’la yaptığı görüşmeden sonra ortaya atılan ya da kulislerde konuşulan iddialara karşı kapsamlı bir açıklama yapacağını söyledi. Bunun ne zaman olacağı sorusuna ise “her şeyin bir zamanı var” demekle yetindi.

Sözcü Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku