Gündem:
NATO TATBİKATI'ndan ASKERLERİMİZİ ÇEKTİK!

NATO TATBİKATI'ndan ASKERLERİMİZİ ÇEKTİK!

Erdoğan, "Dün Norveç'te bir durum oldu. Norveç'te düşman tablosu diye bir tablo koymuşlar. Bu tabloda Atatürk'ün resmi ve bir tarafta da şahsımın ismi var. Hedefte bunlar. Bu haber gelince Genelkurmay Başkanımız ve AB'den sorumlu Bakanımız, onlar da Kanada yolundaydı, bizi aradılar. 'Böyle böyle bir durum var. Bu tatbikat da NATO tatbikatı. 40 tane askerimiz var, biz şimdi bu askerimizi çekme kararı verdik, çekiyoruz.' dediler. Dedik ki 'Tabii, hiç durmayın hemen. Velev ki o hedefler kaldırılsa dahi 40 askerimizi süratle oradan çekin.' Böyle bir ittifak, böyle bir müttefiklik olamaz" dedi.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle: 

FETÖ ihanet çetesini ülkemizden kazıyana kadar bize durmak yok. Asla ara vermek yok aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Hangi kurumumuzda varsa, askerimizde polisimizde bakanlıklarımıza yargıda nerede varsa bunalır temizlemeye devam edeceğiz. Onların inlerine girdik zaten şu anda da kovalıyoruz kovalamaya devam edeceğiz.

'SAKIN HA DEDİKODULARA KULAK ASMAYIN'

Biz eser üstüne eser koydukça halkımız da bizi desteklemeye devam edecektir. Bizi diğer partilerden ayıran da budur. Ben özellikle şu anda karşımda bulunan yol arkadaşlarımı uyarıyorum sakın ha dedikodulara, fiskoslara kulak asmayın. Biz işimize bakacağız, ülkemizde yapacağımız çok iş var. Biz kendimize inandıkça milletimizin milletimizin bize olan sadakatı da o kadar artacaktır. Tek yapmamız gereken kendi içimizdeki birliği, beraberliği, kardeşliği ve bununla birlikte milletimizle olan bağımızı güçlendirmektir. Önümüzdeki 1, 1.5 yıllık süreci çok iyi değerlendirdiğimiz de seçimlerde hedeflerimize ulaşmamamız için hiçbir neden yoktur. AK Parti'nin Genel Başkanı olarak ben sizlere güveniyorum.

'DÖVİZDEKİ ŞİŞKİNLİK ORTADAN KALKACAK'

Üstesinden gelemeyecek bir yükle hamdolsun karşı karşıya değiliz. Büyüme oranlarında iyi bir noktadayız. Hiçbir rasyonel temeli olmayan dövizdeki şişkinliğin ortadan kalkacağını ve kurun normale döneceğine inanıyorum.

'YOK HIYARMIŞ YOK SALATAYMIŞ ENFLASYON BUNLARDAN KAYNAKLANAN DEĞİL'

Faizin sebep enflasyonun netice olduğu kanaatindeyim. Bu konuda beni anlamayanlar er veya geç anlayacaklar. Yok hıyarmış yok salataymış enflasyon bunlardan kaynaklanan bir şey değil. Enflasyonu doğran sebep faizdir faiz. Bütün gerçekler bu istikamette. Bir şeyi anlamıyorlar. Ya faiz lobisine çalışıyorsunuz.

Faiz lobisi bunu düşürür mü? Şu an bu ülkede en fazla kazananlar banka sahipleri. Onlar götürüyor parayı. Peki yatırımlarda neden sıkıntımız var? Sen kalkıp bu kadar yüksek faizle kredi vermeye kalkarsan yatırımlar durur. Ama halen bunu anlatamıyoruz. Bu konuda maalesef devletin bankaları dahi ciddi bir tutuculuk muhafazakarlık içindeler. Sayın başbakanla da oturup konuştuk bunu çözeceğiz. 15 senedir bunda inat edilmiştir.

MB’ye ELEŞTİRİ: 'MÜDAHALE ETMEDİĞİMİZ İÇİN BU NOKTAYA GELİYOR'

MB’nin söylediklerinin hiç biri tutmuyor tutmaz. Yanlış yoldasınız. Bağımsızlıkları var müdahale etmeyin. Müdahale etmediğimiz için bu noktaya geliyor. Tablo ortada.

Türkiye’ye diz çöktürmek için sabırsızlıkla bekleyenlere sesleniyorum: Başaramayacaksınız. Suriye ve Irak’taki gelişmeleri çok yakından takip ediyoruz. İdlib operasyonu planlandığı gibi ilerliyor. İran ve Rusya ile belli bir tutum geliştirme noktasında mesafe kaydettik. İstiyoruz ki çatışmasızlık bölgesindeki ateşkes sürecini kalıcı hale getirmek. Afrin bizim sınırdaşımız konumunda: Burada yüzde 50’nin üzerinden Arap kardeşlerimiz var. Burayı terör örgütü olan PYD ve YPG’den temizlememiz gerekiyor. Özellikle gözleme noktalarında biz hakim unsur olarak bulunacağız. Eğer hakim unsur olarak bulunmazsak burayı farklı terör grupları gelip işgale etme yoluna girerler.

ABD’nin Suriye krizi başladığından yana verdiği sözleri tutmaması bizim için büyük hayal kırıklığı olmuştur. Afrin’de aynı oyuna gelmek istemiyoruz.
Rakka olayı böyledir. Münbiç böyledir. Dayrezor böyledir.

Siz 12 bin km uzaklıktan acaba Suriye’ye neden geliyorsunuz. Bu soru sorulmaz mı? Bana vatandaşım soruyor. Ben de vatandaşıma bunun cevabını vermek zorundayım. Ben de size soruyorum. Ama benim ülkemde öyle korkak tipler var ki aleyhimize kampanyalar sürdürüyorlar. Ama biz inandığım mücadeleyi sürdüreceğiz. DEAŞ’la mücadele için neler yaptınız. DEAŞ’a bol bol dolar ödediniz. Benim askerim kahramanca mücadelesini verdi. ÖSO kahramanca mücadelesini verdi. 2 bin kilometrekare alan DEAŞ’tan böyle temizlendi. Bakıyorsunuz zafer işaretleriyle onları dolar ödemek suretiyle uğurluyorlar. Buradan bir kez daha ifade ediyorum müttefiklik başka bir şey ama bu müttefikliğe sığmayacak hareketleri yapmak ayrı bir şey.

'BAKIN SON OLARAK NORVEÇ'te BİR DURUM OLDU...'

NATO’da beraberiz diye yanlışları söylemeyecek miyiz?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan: "Dün Norveç'te bir durum oldu. Norveç'te düşman tablosu diye bir tablo koymuşlar. Bu tabloda Atatürk'ün resmi ve bir tarafta da şahsımın ismi var. Hedefte bunlar. Bu haber gelince Genelkurmay Başkanımız ve AB'den sorumlu Bakanımız, onlar da Kanada yolundaydı, bizi aradılar. 'Böyle böyle bir durum var. Bu tatbikat da NATO tatbikatı. 40 tane askerimiz var, biz şimdi bu askerimizi çekme kararı verdik, çekiyoruz.' dediler. Dedik ki 'Tabii, hiç durmayın hemen. Velev ki o hedefler kaldırılsa dahi 40 askerimizi süratle oradan çekin.' Böyle bir ittifak, böyle bir müttefiklik olamaz."

Kafa kesme görüntüleri batı ülkelerinin medya merkezlerine servis edilmiştir. DEAŞ terörü sebebiyle Suriye ve Irak’ta hayatını kaybedenler kurbandır. DEAŞ’ı icat eden kimse PYD’yi kuran da odur. PYD’yi parlatanlar kimse Kuzey Irak’ı bağımsızlık referandumuna sürükleyen de odur.

'HİÇBİR ŞEY BİLMİYORSAN EY KILIÇDAROĞLU AÇ İNTERNETİ…'

Ana muhalefet partisinin başındaki zat şimdi de tutmuş sosyal güvenlik kurumumuza saldırıyor. Bunca kabahatin üzerine böyle bir çıkış yapması ayrı bir garabet. Senin cemaziyelevvelini biliyoruz. Ben şimdi buradan bütün milletime rakamlarla bu zatın SSK’nın başlında olduğu dönemi açıklıyorum. Bu zat ben SSK’yı 2 milyar zarar uğratmıştım diyordu. Bize 20 milyar zarara uğrattınız diye laf geveliyor. Hesap uzmanıyım dediğine bakmayın. Bu hesap kitap bilmez. Kendi dönemindeki zararın TÜFE hesabıyla bugün 42 milyar liraya geldiğini bilemez. Hiçbir şey bilmiyorsan ey Kılıçdaroğlu aç interneti orada bu hesabı otomatik olarak yapan programlar var onu kullan.

'BİZ BİRİNİ KURTARDIK, ÖTEKİNİ KURTARMAK CHP'LİLERE DÜŞER'

Bu ülkenin SGK gibi kurumlara ne kadar ihtiyacı varsa, derli toplu muhalefete ihtiyacı var. Birini biz kurtardık. Ötekini kurtarmak da CHP’liler düşer.



Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BOLAT'tan KIZDIRAN ET AÇIKLAMASI
Et fiyatlarına gelen peş peşe zamların ardından vatandaşlar neredeyse kasabın yolunu unuttu. Seçimden...

Haberi Oku