Gündem:
NEREDEN ÇIKTI BU TORUNLAR?
NEREDEN ÇIKTI BU TORUNLAR?

Asansör kazasının yaşandığı Torun Center'ı inşa eden Torunlar Şirketler Grubu'nun sahibi Mehmet Torun, Forbes’in 2013’te yayınladığı en zengin Türkler listesinde 580 milyon dolarlık servetiyle 78’inci sırada yer aldı.

1977 yılında kurulan Torunlar Grubu, kısa sürede Türkiye gayrimenkul piyasasının önde gelen isimleri arasına girdi. 1996 yılına kadar orta düzeyde bir şirket olan firma, aynı yıl kurulan Toray İnşaat ile adeta çağ atladı.

İnşa ettikleri ilk alış veriş merkezi olan Bursa Zafer Plaza’yı 3 yıl gibi bir sürede bitiren firma, 1997 yılında Avrupa ve Ortadoğu’nun en büyük toptantıcısı olarak lanse edilen GİMAT’la ortaklığa giderek gıda sektörüne de girmiş oldu.

Özellikle bu yıllarda şirketin şeker ithalatı dönemin medyasına da yanmıştı.
2004 yılında geliştirilen ve açılan Antalya Deepo Outlet Center ve 2005 yılında Marmaris Netsel Marina içinde % 44.6 hisselik ortaklık, firmanın 2000′li yıllara başarılı girmesini sağladı.

2007 yılında Korupark Alışveriş Merkezi’ni açan şirket bu girişimi ile konut kompleksleri konusunda portföyü genişletti. 2008 yılındaki Nishistanbul, ardından 2010 yılında, Torium İstanbul girişimleri firmanın sektördeki bilinirliğini artırdı.

ERDOĞAN'IN ÇOCUKLUK ARKADAŞI...

1950 Erzincan doğumlu Aziz Torun’un yönetim kurulu başkanlığını yürüttüğü Torunlar, tam bir aile şirketi hüviyetinde. 7 üyeli yönetim kurulundaki 3 soyisim ‘Torun’.

Yönetim kurulundaki en dikkat çekici isim ise Ali Çoşkun. 58 ve 59. hükümette Sanayi ve Ticaret Bakanlığı yapan Coşkun bir süredir şirketin yönetim kurulu başkan vekili.

Küçükçekmece'nin AKP'li bir önceki Belediye Başkanı Aziz Yeniay
Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi

1963'de Malatya doğumlu Yeniay'ın Torunlar GYO yönetim kurulu üyesi olması da ilgi çekici.

Yeniay 2004 yılından Mart 2014 yerel seçimlerine kadar 2 dönem Küçükçekmece belediye başkanlığı görevlerini üstlendi, 2014 seçimlerinde aday olmayarak serbest çalışmaya başladı...

ALİ SAMİ YEN STADYUMU ÜZERİNE YAPILAN PROJE


Hali hazırda birçok projesi olan firma, son dönemde ismini Ali Sami Yen Stadyumu arazisine yapılacak proje ile duyurdu. Ünlü Mimar Emre Arolat tarafından tasarlanan proje, ofis ve rezidans olmak üzere üç bloktan oluşuyor. Toplam 1 milyar TL yatırım tutarına sahip projenin 2014’te tamamlanması hedefleniyor.

Torunlar’ın ismi bir dönem TMSF tarafından satışa çıkarılan Star TV ile de gündeme gelmişti.

TMSF’nin 155 milyon dolar muhammen bedel ile satışa çıkardığı Star TV’nin ihalesi Eylül 2005′de büyük bir çekişmeye sahne olmuş, Kanadalı medya devi CanWest, Doğan Grubu, Ciner Grubu, inşaatçı Ekşioğlu Grubu’nun yanı sıra Torunlar’yf Nurol ortaklığı ile ihaleye girmiş ancak gülen taraf Doğan Grubu olmuştu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile imam hatip lisesinden arkadaş olan Aziz Torun gençlik yıllarında Erdoğan ile birlikte futbol oynamış.

"ACIMIZ BÜYÜK" DEDİLER

Torunlar GYO yazılı bir açıklama yaptı. Adli soruşturmanın derhal başlatıldığı belirtilen açıklamada, "İnşaat ve tüm faaliyet durdurulmuştur. Bütün soruşturmalar tamamlandıktan ve güvenlik sistemleri defaatle gözden geçirildikten sonra tekrar faaliyete geçilecektir" denildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Eski Ali Sami Yen Stadyumu arazisi üzerinde devam etmekte olan inşaatımızdaki ayrıntıları henüz bilinmeyen bir nedenle gerçekleşmiş olan elim asansör kazası ile ilgili bilgilendirme:

1.Bu kaza ile ilgili adli soruşturma derhal başlatılmıştır. Sonuçlarını en yakın takipçisi olarak izleyeceğiz.

2. Kurumumuzca olayın bütün yönleriyle araştırılması için gerekli teknik ekipler görevlendirilmiştir.

3. Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır dilediğimiz işçi kardeşlerimizin ve ailelerinin her türlü hakkı hukuku tüm alt yüklenicilerde çalışanlar da dahil sorumluluğumuz ve güvencemiz altındadır.

4. İnşaat ve tüm faaliyet durdurulmuştur. Bütün soruşturmalar tamamlandıktan ve güvenlik sistemleri defaatle gözden geçirildikten sonra tekrar faaliyete geçilecektir.

5. Konunun gerek teknik ayrıntısı gerekse bütün yönleriyle bilgilendirilmek üzere bugün saat 10.30'da Dedeman Hotel'de kurumumuzca bir basın toplantısı düzenlenecektir.

Ayrıca yarından itibaren iki saat aralıklarla gerekli bilgilendirme yapılacak, gelişmeler medyamız, kamuoyu, rahmetli işçi kardeşlerimizin yakınlarına iletilecektir.

Saygılarımızla Torunlar GYO"

KENDİ İNTERNET SİTELERİNE GÖRE TORUNLAR GYO HAKKINDA BİLGİLER

TORUNLAR GYO YÖNETİM KURULU

*Aziz Torun - Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür
1950'de Erzincan - Kemah'ta doğdu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden 1975'te mezun oldu. 
1976-1982 yıllarında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda iş müfettişliği yaptı. 1982'de görevinden ayrılarak iş hayatını özel sektörde sürdürme kararı aldı. Bir süre sonra Torunlar Şirketler Topluluğu kuruldu. Aynı zamanda Torunlar Şirketler Topluluğu'nu oluşturan şirketlerin bir bölümünün yönetim kurulu başkanlığını ve yönetim kurulu üyeliğini yapmaktadır.

*Mehmet Torun - Yönetim Kurulu Başkan Vekili
1953'te Erzincan Kemah'ın Ağaçsaray köyünde doğdu. Genç yaşta iş hayatına başlayarak büyük bir başarı için gereken adımları attı.
Halen Torunlar Şirketler Topluluğu'nun bünyesinde bulunan; Torunlar Gıda San. ve Tic. A.Ş., Torunlar Enerji San. ve Tic. A.Ş., Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş. ve Kütahya Şeker Fabrikası A.Ş.'de Yönetim Kurulu Başkanı, Torun Yapı San. Tic. A.Ş., Depa Bitkisel Yağ A.Ş.'de Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Nokta İnşaat A.Ş.'de Yönetim Kurulu Başkan Vekili, Netsel Turizm A.Ş.'de Yönetim Kurulu Üyesi olarak devam etmektedir. Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. kurucu ortaklarındandır.

*Yunus Emre Torun - Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı / Pazarlama ve Satış
1980'de İstanbul'da doğdu. 2002'de Marmara Üniversitesi, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü'nde 4 yıllık lisans eğitimini tamamlayarak mezun oldu. 
Halen Torunlar Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.'de Yönetim Kurulu Üyesi ve Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'de Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalışıyor. İngilizce biliyor.

*Mahmut Karabıyık - Yönetim Kurulu Üyesi
1961'de Afyon- Sincanlı'da doğdu. 1982'de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 
1983'teki avukatlık stajının ardından ağırlıklı olarak ticaret hukuku, şirketler hukuku, banka ve sermaye piyasası hukuku, icra-iflas hukuku alanlarında avukatlık yapıyor.

*Haluk Sur- Yönetim Kurulu Üyesi
1973 yılında eğitimine başladığı B.Ü. Mühendislik Fakültesi'nden 1978 yılında İnşaat Mühendisi olarak mezun olmuştur. B.Ü. Çevre Bilimleri Enstitüsü'nde lisansüstü çalışmasını tamamlayarak Yüksek Mühendis unvanını almıştır. 1981 yılında NATO bursuyla University of Washington'da Çevre Mühendisliği alanında çalışmalarını sürdürmüştür. 1982-83 yıllarında askerlik görevi esnasında T.C. Milli Savunma Bakanlığı NATO Enfrastrüktür Daire Başkanlığı'nda Merkez Kontrol Mühendisi olarak çalışmıştır. 1983-91 yılları arasında Kurucusu ve Genel Müdürü olduğu Yapı Teknik İnşaat şirketinde görevini sürdürmüştür. 1991-99 yılları arasında İhlas Holding Gayrimenkul Geliştirme ve İnşaat Grup Başkanlığında İcra Kurulu Üyesi olarak görev yapmıştır. 1999-2006 İhlas GYO'nun kurucu Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olarak GYODER'de 2004 yılında Başkan Yardımcılığı ve 2005-2007 yıllarında Başkanlık görevini yürütmüştür. Urban Land Institute (ULI) Türkiye Başkanı, Cushman&Wakefield Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı, Gulf Property Marketing GPM Yönetim Kurulu Başkanı, ÇEDBİK Yönetim Kurulu Başkanı, Öztaş İnşaat Yönetim Kurulu Üyeliği, KONUTDER Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği, GYODER Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini halen sürdürmektedir.

*Prof. Dr. Ali Alp - Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi
1964 yılında Rize'de doğdu. 1987'de Ankara Üniversitesi'nden işletme lisansıyla mezun oldu. 1991'de Marmara Üniversitesi'nde yüksek lisansını ve 1995'te Ankara Üniversitesi'nde işletme doktorasını tamamladı. 
1987'de Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı'nda uzman yardımcısı olarak başladığı iş hayatında 1988 – 1996 arasında Sermaye Piyasası Kurulu'nda Uzman, 1996'dan sonra Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Müşaviri, Başbakanlık'ta ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda Müsteşar Yardımcısı, Emlak GYO'da Yönetim Kurulu Başkanı ve TRT'de Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. 
Akademik tarafta da doçent ve daha sonra profesör unvanını alan Ali Alp, halen Bilkent Üniversitesi ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi İşletme Bölümü'nde öğretim üyesi olarak ders veriyor.

*Aziz Yeniay -Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi
1963'de Malatya'da doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünde Lisans ve Yüksek Lisans Eğitimini tamamladı. Serbest mühendislik ve müteahhitlik yaptıktan sonra; 1992 yılında Güngören'den Meclis Üyesi seçilmiş, 1992 yılında Esenler, 1999 Yılında Zeytinburnu ilçelerinde meclis üyeliklerine devam etmiştir. 1995-2009 yılları arasında 9 yıl süreyle İstanbul Büyük Şehir Belediyesi İmar Komisyonu Başkanlığı, 2004 yılından Mart 2014 yerel seçimlerine kadar 2 dönem Küçükçekmece belediye başkanlığı görevlerini üstlenmiş, 2014 seçimlerinde aday olmayarak serbest çalışmaya başlamıştır. Görev yaptığı sürelerde; planlı kentleşme, kentsel risklerin azaltılması, kent ve kentlilik bilinci, oluşturulması, yeşil binalar ve çevresel değerler, kentlerin bütüncül planlanması, kentsel dönüşüm projeleri, sürdürülebilir kentler ve kentsel yaşam alanında pek çok çalışmanın planlama, proje ve uygulanmasını yürütmüştür. Halen ilgili konularda çalışmalarına devam etmektedir.

TORUNLAR GYO TARİHÇESİ

2012
Korupark Evleri'nin 3. Etabı olan Korupark Terrace'ın inşaatını tamamladı ve sahiplerine teslim etti. Özelleştirme İdaresi'nden 355 milyon TL bedelle Paşabahçe eski Tekel İçki Fabrikası'nın arsasını satın aldı. Eski Ali Sami Yen stadyumu arsası üzerinde geliştirilecek Torun Center projesinin inşaatına başladı. Şirket sermayesini 224.000.000 TL'den 500.000.000 TL'ye çıkardı. Mall of İstanbul projesinin yabancılara satışı için İngiliz emlak brokeri Sotheby's ile anlaştı. Torun Tower projesinin kiralanması için İngiliz gayrimenkul hizmet şirketi Colliers ile anlaştı.

2011
Mall of İstanbul projesinin inşaatına ve önsatışına başladı. Korupark Terrace projesinin inşaatına ve önsatışına başladı. Torun Tower projesinin inşaatına başladı.

2010
21 Ekim 2010 itibarıyla borsaya kote olan en büyük gayrimenkul şirketlerinden biri kimliğiyle halka arzını gerçekleştirdi. Bulvar Samsun AVM inşaatına başladı. Nishİstanbul konutlarının ve ofislerinin teslimini gerçekleştirdi. İstanbul'un 4. ve Türkiye'nin 5. büyük alışveriş merkezi olan Torium'un açılışını yaptı. Ali Sami Yen arsası üzerine inşa edilecek projeye en büyük ortak konumuyla katıldı.

2008
Torunlar GYO statüsüne geçti. Bursa'nın ilk modern konut projesi olan Korupark Evleri'nin 1. ve 2. etabını tamamladı ve satışa sundu.

2007
Türkiye'deki en büyük alışveriş merkezlerinden biri olan Korupark AVM açıldı. BKA bazında, Türkiye ve Avrupa'daki en büyük karma kullanımlı projelerden biri olan ve 2013'ün son çeyreğinde tamamlanması planlanan Mall of İstanbul projesinin geliştirilme çalışmasına başladı.

2005
Marmaris'teki Netsel Turizm Yatırımları A.Ş.'nin (Netsel Marina) %44,6 hissedarı oldu. Torun Tower arsasını satın aldı

2004
Akdeniz Bölgesi'nin en büyük outleti Deepo Outlet Center'ı hizmete açtı.

1999
Torunlar'ın ilk AVM projesi ve Bursa'nın ilk modern alışveriş merkezi Zafer Plaza açıldı. Açıldığı tarih itibarıyla Türkiye'nin en büyük alışveriş merkezi olan AnkaMall'un açılışını gerçekleştirdi.

1997
Ankara'daki AnkaMall ve Crowne Plaza Oteli'nin sahibi olan Yeni Gimat A.Ş.'nin hissedarı oldu (Bugün itibarıyla Yeni Gimat hisse %14,83).

1996
TORAY İnşaat kuruldu

1977
Türkiye inşaat ve gayrimenkul piyasasında faaliyete geçti; küçük ölçekli konut projeleri gerçekleştirmeye başladı.



Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku