Gündem:
NOKTA DERGİSİNE YAPILAN, BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE VURULMUŞ DARBEDİR

NOKTA DERGİSİNE YAPILAN, BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE VURULMUŞ DARBEDİR

Basın Konseyi'nce yapılan açıklamada, "Haftalık Nokta dergisinin 18.sayısının savcılık kararıyla toplatılması, basın özgürlüğüne vurulmuş bir darbedir" denildi.

Açıklama şöyle:

"Nokta Dergisi’nin İstanbul'daki merkezine sabah karşı polis tarafından yapılan baskınla, son sayısının kapağında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı resimleyen çalışmanın, “Terör Örgütünün Propagandası”nı yaptığı gerekçesiyle toplatıldığı ve dağıtımının yurt çapında yasaklandığı, Nokta Dergisi’nce açıklandı. Savcılık kararıyla olduğu belirtilen bu uygulamanın, basın özgürlüğünü kesinlikle engellediği görülmektedir. Seçime gidilen zorlu süreçte, bu tür uygulamalarla ifade özgürlüğü ve halkın haber alma hakkı hiçe sayılmaktadır.

Haber ve düşünceden korkmadan, eleştirel fikirlerden rahatsız olmadan hoşgörü ile demokratik yolların açık kalmasını istiyoruz. Demokratik kanalların işletilmediği ortamlarda demokrasiden de söz edilemez.

Yayınların toplatılma kararının ancak çok özel şartlarda uygulanabilmesinin normal karşılanabileceğini hatırlatıyoruz. Aksi takdirde toplumsal algı üzerinden hareket ederek, ifade ve basın özgürlüğü açısından eleştirilerin, yayın özgürlüğünün yok sayılmasını kabul etmek mümkün değildir."


 

 



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BURSALI, ERDOĞAN'dan ÖZÜR DİLEDİ
Monoca’da lüks yat kulübünde ıstakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AKP’de hedef tahtasına konan...

Haberi Oku