Gündem:
O KENDİNE TARİHÇİ DİYOR, BİZ ADAM BİLE DEMİYORUZ!
O KENDİNE TARİHÇİ DİYOR, BİZ ADAM BİLE DEMİYORUZ!

"Mustafa Armağan’dan çirkin Atatürk paylaşımları"


Derin Tarih Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Armağan’ın sosyal paylaşım sitesi Instagram’dan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik çirkin paylaşımları dikkat çekiyor.

Yazdığı tarih içerikli kitaplarla meslektaşları tarafından “yalan yanlış bilgiler vermekle” suçlanan Armağan, buradaki hesabını adeta Mustafa Kemal Atatürk’e ‘hakaret etmek için’ kullanıyor.

Fotoşoplu olduğu her halinden belli olan görselleri gerçekmiş gibi hesabından paylaşan ve Ulu Önder’in manevi şahsiyetine alenen saldıran Armağan’a Instagram’dan da tepki yağıyor.



İşte o çirkin paylaşımlardan bazıları;


KOCATEPE FOTOĞRAFINA FOTOŞOP AYARI!


Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün en ünlü fotoğralarından olan ““Büyük kumandanın cephede istirahati”nin bir kurmaca olduğunu ima eden Mustafa Armağan birbirinden farklı dönemlerde çekilen görselleri “M.Kemal Paşa cephede uyuyakalmış diye yutturulan fotoğrafın Ankara Dikmen’de çekilen pozları ortaya çıktı” notuyla paylaştı.



“BUNU DA GÖRDÜK”


Mustafa Armağan’ın paylaştığı bir diğer görsel ise 9 Haziran 1932 tarihli Serveti Fünün dergisinin kapağı oldu. Dönemin Başbakanı İsmet İnönü’nün İtalya ziyareti sonrası Ankara’da Atatürk tarafından kabulü esnasında çekilen ve ikilinin kucaklaşmasına ait anın görüntülendiği fotoğrafın bulunduğu kapağı “Bunu da gördük” notuyla paylaşan Armağan çirkin bir imada bulundu.


TEPKİ YAĞIYOR!


Armağan’a sosyal medya hesaplarından birçok vatandaş tepki gösteriyor. Söz konusu paylaşımların 5816 sayılı Atatürk’ü Koruma Kanunu’na aykırı olduğunu belirten vatandaşlar Armağan için hukuki olarak harekete geçilmemesine ise isyan ediyor.


ATATÜRK’Ü KORUMA KANUNU


İşte Atatürk’ü Koruma Kanunu olarak bilinen Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun’un içeriği;

“Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret eden veya söven kimse bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Atatürk’ü temsil eden heykel, büst ve abideleri veyahut Atatürk’ün kabrini tahrip eden, kıran, bozan veya kirleten kimseye bir yıldan beş yıla kadar ağır hapis cezası verilir.
Yukarıdaki fıkralarda yazılı suçları işlemeye başkalarını teşvik eden kimse asıl fail gibi cezalandırılır.
Birinci maddede yazılı suçlar; iki veya daha fazla kimseler tarafından toplu olarak veya umumî veya umuma açık mahallerde yahut basın vasıtasiyle işlenirse hükmolunulacak ceza yarı nispetinde artırılır. Birinci maddenin ikinci fikrasında yazılı suçlar zor kullanılarak işlenir veya bu suretle işlenmesine teşebbüs olunursa verilecek ceza bir misli artırılır.
Bu Kanunda yazılı suçlardan dolayı Cumhuriyet savcılıklarınca re’sen takibat yapılır.
Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
Bu Kanunu Adalet Bakanı yürütür.”





SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku