Gündem:
ÖCALAN'ı SORGULAYAN KOMUTAN 15 ŞUBAT KURULTAYINI İŞARET ETTİ
İŞÇİ PARTİSİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI HASAN ATİLLA UĞUR: "15 ŞUBAT'TAKİ KURULTAYIMIZI BEKLEYİN"

Hadsan Atilla Uğur, Karşıyaka’dan sonra İşçi Partisi Buca İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği konferans ve kokteyle katıldı.

30 kitle örgütünün oluşturduğu Karşıyaka Cumhuriyet Birliği'nin haftalık toplantısına bu hafta İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Emekli Albay Hasan Atilla Uğur katıldı.

"Bence bugünkü gündem Strazburg olmalıdır"

Katılımcıların her hafta bir konu belirleyip onun üzerine tartıştıklarını belirtmeleri üzerine Uğur, "Bence bugünkü gündem Strazburg olmalıdır. Bu uydurma soykırım hikayesi Türkiye Cumhuriyeti Devleti, iktidarların dik durmaması nedeniyle, uzun zaman köşeye sıkıştırıldı ve bu noktaya geldik. Talat Paşa Komitesi ve aydın insanlarımız sayesinde çocuklarımız Ermeni meselesini kökten çözmüş bir Türkiye'de yaşayacaklar. Bir İşçi Partili olarak değil Mustafa Kemal'in izinden giden bir Türk subayı olarak diyorum ki, Doğu Perinçek orada Türk Milleti'nin geleceğini savunuyor" şeklinde konuştu.

Uğur, Hrant Dink'in ölüm yıldönümünde, "Yüzleşin Hrantla, soykırımla" pankartı arkasında yürüyen CHP Milletvekillerini eleştirerek, "TR 705 kodlu Apo'nun avukatı orada, PKK orada, Ahmet Yeşil yani F Tipi terör örgütü orada. Bu oyunu bozmak zorundayız. Bunun tek yolu birleşmektir. Mustafa Kemal mantığında birleşmeliyiz" dedi.

"15 Şubattaki kurultayı dikkatle izleyin"

Konuşmasının ardından soruları cevaplayan Uğur, "2015 seçimleri için ne yapacaksınız" sorusuna, "15 Şubattaki kurultayı dikkatle izleyin. 2015'i 2023'ü kaybetmemek için görüşmeler yapıyoruz. Türk Halkı bize birleşin dedi, birleştik. İçimizde merkez sağ da var merkez sol da. Hepimiz Mustafa Kemal'in çizgisindeyiz" diyerek cevap verdi.

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Atilla Uğur Karşıyaka ziyaretinin ardından İşçi Partisi Buca İlçe örgütünün düzenlediği konferans ve kokteyle katıldı. Konferansa yüzlerce kişi katıldı. Konferans öncesi Strazburg’daki gelişmeleri değerlendiren Uğur, “Perinçek ve diğer aydınlarımız sayesinde ileride hukuksal olarak ‘soykırım yaptınız’ dayatmasında bulunamayacaklar” dedi.

"Anadolu işgal altında, devletin eli kolu bağlı"

Türkiye’nin Çıkış Yolu konferansına başlamadan önce Öcalan’ın İmralı sorgusunun görüntüleri gösterildi. Daha sonra görüntüleri yorumlayan Uğur, “2002’de PKK terör örgütü bitme noktasındaydı. 2015’e geldiğimizde Güneydoğu Anadolu işgal altında. Devletin eli kolu bağlı. TSK savaş suçlusu ilan edilmek üzere. Bunları yapanlardan tek tek hesap soracağız” dedi. Öcalan’ın hapisten çıkarılmasının da yolunun yapıldığını belirten Uğur, “Gerekirse tek başıma İmralı’nın önüne yatarım, o adamı oradan çıkartmam” diye konuştu.

“Çözüm milli hükümettir. Milli hükümet kurulduğunda Kürdümüzü de kurtaracağız” diyen Uğur, “Kürdün de Ermeni’nin de başımızın üzerinde yeri var, ama ihanet eden karşısında bizi bulur” diyerek sözlerine devam etti.

Konferansın ardından bir çok yurttaş İşçi Partisi’ne üye oldu. Yeni üyelere rozetlerini Hasan Atilla Uğur taktı.


Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BURSALI, ERDOĞAN'dan ÖZÜR DİLEDİ
Monoca’da lüks yat kulübünde ıstakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AKP’de hedef tahtasına konan...

Haberi Oku