Gündem:
'ÖCALAN'IN İSTEĞİYLE GÖREVDEN ALINDIM!'
'ÖCALAN'IN İSTEĞİYLE GÖREVDEN ALINDIM!'

Eski istihbaratçıdan teslim olurken Erdoğan itirafı

Ankara'daki operasyon kapsamında gözaltında bulunan Eski İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak, KCK operasyonlarının talimatının bizzat Erdoğan'dan geldiğini söyledi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, yasa dışı dinlemelerle ilgili olarak Emniyetteki paralel yapı iddialarına yönelik operasyon başlattı. Operasyon kapsamında 18 adreste arama yapılıyor.


Eski İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak ile eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Lokman Kırcılı'nın da gözaltı listesinde yer alıyor.

ESKİ İSTİHBARATÇIDAN İTİRAF: 'TALİMAT BİZZAT ERDOĞAN'DAN'

Eski İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak, Ankara Başsavcılığı'nın yürüttüğü yasadışı dinleme soruşturması kapsamında Ankara Emniyeti'ne giderek teslim oldu.

Altıparmak, teslim olmadan önce emniyet önünde yaptığı açıklamada, dönemin Başbakanı Erdoğan’ın danışmanı Yalçın Akdoğan aracılığıyla o dönem kendilerine talimatlar verdiğini kaydetti.


Öcalan’ın isteği üzerine görevden alındığını iddia eden Altıparmak, “17-25 Aralık öncesinde devlet büyükleri tarafından takdir edilirken, ne oldu birden? KCK operasyonlarının yapılması talimatını bizzat dönemin başbakanı Erdoğan verdi. O toplantıda ben de vardım” dedi.

FUAT AVNİ BUNU DA YAZMIŞTI


Daha önceki yasa dışı dinleme operasyonlarını gözaltılardan saatler önce yazan Twitter fenomenlerinden Fuat Avni, gece saatlerinde attığı tweetlerle bu sabahki operasyon hakkında bilgi verdi.

Fuat Avni'nin Twitter hesabından atılan tweetlerde  ''Ömer Altıparmak ve Lokman Kırcılı gözaltına alınacak'' ifadeleri yer aldı.

FUAT AVNİ'NİN O TWEET'LERİ İÇİN TIKLAYINIZ 


Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku