Gündem:
OKTAY SİNANOĞLU İÇİN SON GÖREV
OKTAY SİNANOĞLU İÇİN SON GÖREV

Tedavi gördüğü ABD'de vefat eden ve defnedilmek üzere cenazesi yurda getirilen "Türk Einstein" olarak da tanınan ünlü Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu için Caddebostan Kültür Merkezi'nde bugün saat 10.30'da başlayan bir tören düzenlendi...

Sinanoğlu'nun sahnede katafalka konan cenazesi huzurunda sevenleri ve yakınları tarafından anma konuşmaları yapıldı. 

Tören, gazeteci yazar, Vatan Partisi Kocaeli milletvekili adayı Gülgûn Feyman Budak tarafından sunuldu. Törene Sinanoğlu ailesi ve yakınlarının yanısıra çok sayıda seveni katıldı.

Törende "152 ADA İŞGALİNE KARŞI KUŞADASI’NA ÇIKARMA" etkinliğine katıldığı için bizzat bulunamayan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in yazılı mesajı okundu.

Perinçek'in Sinanoğlu için "Bilincimizdeki ve gönlümüzdeki yeri eşsizdir" dediği mesajı şöyle;

Can dostum Oktay Sinanoğlu,

Dünya ölçeğinde bilim adamıydı ve gönül insanıydı. Adam olmak ile insan olmayı “Bilim-Gönül” formülünde birleştirdi. Fizikte derinleşmek onu insan gönlüne ulaştırmıştı. Gönül insanlığı ise ancak nesnel gerçeklik içinde derinlik kazanabilirdi. 

Her gönül insanı gibi alçakgönüllüydü. Ona tramvayda veya sokak aralarında elinde çantasıyla rastlayabilirdiniz. Toplumun içindeydi.
İnsan sevgisi onu vatan sevgisine, millet sevgisine kavuşturmuştu. İnsan, soyut bir varlık değildir. Önce komşudur, arkadaştır, yerdeştir ve aynı dili konuştuğun vatandaştır. İnsanlığa vatandaştan ulaşılabilir. Yıllarca Batı’da eğitim gördü, Batı bilim kurumlarında çalıştı. Küresel efendileri kendi içlerinde tanıdı. O küresel merkezlerden kendi vatanına ve milletine baktığı zaman büyük değerleri keşfetti. Anadolu insanındaki cevheri gördü. 

Kimilerinin Batı’ya yaranma için namusunu teslim ettiği koşullarda, Batı’ya kafa tutmanın erdemini yaşadı. Yürekli aydın ile ciğersiz entellektüel arasındaki derin uçurumu onun kişiliğinde gördük. 

Güzel Türkçemizin o hayasız akınla cebelleştiği koşullarda kendisini Türkçe’ye siper etti. Türkçe’nin kurtuluşu ile Türkiye’nin kurtuluşu arasındaki bağlantıyı bir matematik denklem gibi ortaya koydu ve bilinçlerimize işledi. Gönüldeşimiz Oktay Sinanoğlu Türkiyemizin milli aydın tarihinin doruklarından biridir. 

Fizik biliminin konusu olan madde ve toplum, her ikisi de doğanın parçasıdırlar ve zamanın içinde hareket ederler. Oktay Sinanoğlu maddenin hareketiyle toplumların tarihsel serüveni arasındaki ilişkiyi kendi hayatının merkezine oturttu.

Zaman, zamanın unutturamadığı kavramların da mekanıdır. Oktay Sinanoğlu işte o kavramlar içerisindeki yerini almıştır.

Bilincimizdeki ve gönlümüzdeki yeri eşsizdir. 

Doğu Perinçek
Vatan Partisi Genel Başkanı

TÖRENDE SİNANOĞLU'nun ÇOK SAYIDA SEVENİ KONUŞMA YAPTI

Törende sırasıyla sinanoğlu.net sitesi üyesi Kemal Bozdağ, Oktay Sinanoğlu'nun bir süre önce kaybettiğimiz kardeşi ünlü sanatçımız Esin Afşar ve Kerim Afşar'ın kızı olan Pınar Afşar, Sinanoğlu'nun oğlu Levni Karacabey Sinanoğlu, yeğeni Aydın Can Aral, Esin Afşar'ın 36 yıllık eşi olan Şener Aral, manevî kızı Aylin Yavaş Bozkurt,Kültür Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, gazeteci yazar ve Vatan Partisi İzmir Milletvekili adayı Hulki Cevizoğlu, Mektebim Koleji kurucusu ve sahibi Ümit Kalko, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Faruk Yiğit, Türk Einstein'ı kitabının yazarı Emine Çaykara, Türk dili aşığı yazar Feyza Hepçilingirler, TRT programcısı Deniz Birkan Yiğit, doktoru Prof. Dr. Hasan İlkova, Türk Dünyası Kültür Birliği Başkanı Prof. Dr. Hilmi Hacısalihoğlu, gazeteci yazar Muharrem Bayraktar, Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı Başkanı Emin Özbaş, Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Tatlıpınar konuşmalar yaptılar.

Daha sonra Karacaahmet Şakirin Camiinde kılınan cenaze namazının ardından Oktay Sinanoğlu Karacaahmet Mezarlığı'nda ebediyete uğurlandı...

 



Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku