Gündem:
ONUR ÖYMEN'DEN 'ÇAĞRI'YA DESTEK, CUMHURİYET VE SÖZCÜ'YE ELEŞTİRİ!
ONUR ÖYMEN'DEN 'CUMHURİYET İÇİN ÇAĞRI'YA DESTEK, CUMHURİYET VE SÖZCÜ'YE ELEŞTİRİ!

Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen “Cumhuriyet için çağrı” bildirisine destek verdi. Öymen çağrının kendisinin de düşüncelerini yansıttığını bildirdi. Cumhuriyet için bir araya gelen ve aralarında milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, aydınlar ile demokratik kitle örgütünün temsilcilerinin yer aldığı öncü isimler, önceki gün ortak mücadele kararı alarak bir bildiri yayımladı.

CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler’in okuduğu bildiriye ilk aşamada İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Hüsamettin Cindoruk, Nasuh Mahruki, milletvekilleri Süheyl Batum ve Nur Serter ile eski Bakanlar  Şükrü Sina Gürel ve Ufuk Söylemez’in de bulunduğu 109 aydın imza attı. Onur Öymen, pazar günü açıklanan bildiriyle ilgili bir açıklama yaptı. Öymen açıklamasında, “Cumhuriyet İçin Çağrımızdır’ başlıklı bildiri benim de kaygılarımı yansıtan bir içerik taşımaktadır” dedi.

Öymen, “Bu bildirinin Cumhuriyet’e gönül vermiş milyonlarca vatandaşımızın aklından geçen düşünceleri dile getirdiği kanısındayım. Sorunların esas olarak iktidar politikalarından kaynaklandığına kuşku yoktur. Ancak muhalefet partilerinin de içinde bulunduğumuz tehlikeli gidişi durdurmak için mücadele yürüttüklerini savunmak kolay değildir” ifadelerini kullandı.

Öymen, kendine “muhalif” diyen basının bildiriye yer vermemesine de değinerek şunları söyledi: “Cumhuriyet, Sözcü ve Yurt’ta bu bildiriden söz edilmemesi düşündürücüdür ve sorunun daha da derinde olduğunu göstermektedir. Özellikle siyasi partilerin çatısı altında sorumluluk üstlenenlerin bu koşullarda sessiz kalmaya hakları yoktur.”


Aydınlık Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku