Gündem:
ONUR ÖYMEN'DEN SÜHEYL BATUM MESAJI!
ONUR ÖYMEN'DEN SÜHEYL BATUM MESAJI!

Emine Ülker Tarhan'ın istifası...

Bilindiği üzere CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan'ın istifası gündeme bomba gibi düşmüş, toplumun geniş katmanlarında yankı oluşturmuştu. 

Tarhan’ın ayrılması üzerine yaptığı açıklamada 'bu istifalarla partiyi sarsarak düzene sokacaklarını' söylediği iddiasıyla, CHP YDK tarafından 'partiyi kamuoyu önünde doğrudan tartışmaya açtığı ve parti bütünlüğünü sarsan tutum içine girdiği' gerekçesiyle CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum hakkında da ihraç kararı verilmişti.

İhraç kararını gazetelerden öğrendi...

CHP’den ihraç edildiğini gazete haberiyle öğrenen Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, “Bu olayın kumpas olduğunu biliyor ve söylüyordum. Daha resmi açıklama yapılmadan haberi duyurmaları kumpası net şekilde ortaya çıkardı” şeklinde bir açıklama yapmış ve hakkını hukuki yollarla arayacağını belirterek “mahkemeye gidip, alacağım kararı MYK üyelerinin suratına çarpacağım” demişti.

Süheyl Batum’un ihraç edilmesi üzerine kendisine bir destek mesajı da Onur Öymen’den geldi. Onur Öymen yazdığı mektupla Süheyl Batum’un ihracı hakkında görüşlerini şöyle dile getirdi;

Onur Öymen'in mektubu...

"Çok değerli anayasa hukukçusu, CHP Eskişehir Milletvekili ve eski Genel Sekreter Prof. Dr. Süheyl Batum'un Parti Yüksek Disiplin Kurulu kararıyla CHP'den ihraç edildiğini büyük üzüntüyle öğrendim.

Batum, yıllardan beri Cumhuriyetin değerlerini ve hukukun üstünlüğünü savunmak için büyük çaba göstermişti.

Anayasa Hazırlama Komisyonunda aynı doğrultuda ve tek başına yürüttüğü mücadele her türlü takdirin üzerinde olmuştur.

Batum'un ayrılması CHP açısından büyük bir kayıptır.

Batum bu kararın düzeltilmesi için yargı yoluna başvuracağını açıklıyor.

Yargının en kısa zamanda adil bir karar vereceğini ümit etmek istiyorum.

Dikkat çekici bir durum da bu ihraç kararı konusunda görüşlerini açıklamaları beklenen pek çok kişinin sessiz kalmalarıdır.

Şahin Mengü, dünkü yazısında son zamanlarda bazı kurumların başkanlarıyla bazı eski siyasetçilerin ve bazı basın mensuplarının milletvekilliği vaadi aldıkları için veya milletvekili seçilme umuduyla sessizliğe büründüklerini yazıyor.

Umarım Mengü'nün tespitleri doğru çıkmaz. Aksi takdirde toplumun güvendiği dağlara kar yağmış demektir.

Yaşanan bunca sıkıntıdan sonra, kişisel beklentiler uğruna Türk milletini bir kere daha hayal kırıklığına uğratmaya kimsenin hakkı yoktur.

Saygılar, sevgiler.

Onur Öymen"



Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
hulusi laloğlu 9 yıl önce

suel hocam sabırlı olunuz seli gider taşı kalır bunlarda gidici bayakala koplu kuran sisi hayda hayada götürürler

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku