Gündem:
ÖZLEMLE ANILIYORLAR!
ÖZLEMLE ANILIYORLAR!

Deniz, Yusuf, Hüseyin... Bundan tam 43 yıl önce Ulucanlar Cezaevi’nde idam edildiler. Onların cansız bedenleri idam sehpasında asılı dururken henüz doğmamış devrimci gençlere mücadelelerini miras bıraktılar. Tam bağımsız ve gerçekten demokratik Türkiye hayaliyle yanıp tutuşan 3 fidan ölüme de devrimci mücadelenin bir parçası gibi yürüdüler. Dimdik ve kararlıydılar.

DEVRİMCİLERDEN ANMA TÖRENİ

Denizleri anmak için her yıl olduğu gibi bugün de Türkiye’nin her yerinden gelecek olan devrimciler, Karşıyaka Mezarlığı’nda anma töreni düzenleyecek. Vatan Partisi de “Tam bağımsız Türkiye mücadelesinde 6 Mayıs 1972’de idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ı anmak için aynı devrimci ruhla mezarları başında buluşuyoruz” çağrısı yaparak 16.00’da Karşıyaka Mezarlığı’nda olacağını açıkladı.

YILMAZ'DAN ÇAĞRI

Vatan Partisi Ankara İl Başkanı Osman Yılmaz da “Deniz Gezmiş ve arkadaşları fedakarlıkları, tam bağımsız ve gerçekten demokratik Türkiye’yi kurma kararlılıklarıyla emperyalizme karşı 150 yıllık vatan savunması mücadelesinde önemli bir yere sahiptirler” dedi. Üç fidanın ölüm yıldönümünde mezarları başında söz vermek üzere buluştuklarını kaydeden Yılmaz, “2. Kurtuluş Savaşı olarak adlandırdıkları vatanın bağımsızlığı ve milletin özgürlüğü mücadelesini zafere ulaştıracağız. Saat 15.00’te genel merkezimizin önünden hareket ederek Karşıyaka Mezarlığı’ndaki anma etkinliğine tüm Ankaralıları davet ediyoruz” çağrısında bulundu.
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku