Gündem:
PARALEL POLİS'ten SONRA SIRA PARALEL İŞADAMLARI'nda
PARALEL POLİS'ten SONRA SIRA PARALEL İŞADAMLARI'nda

Konya merkezli operasyon

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü “paralel yapı” iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında, Konya merkezli birçok ilde operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında bazı işadamları gözaltına alındı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, “paralel yapı” iddialarına ilişkin aylar önce soruşturma başlattı. Bu sabah saatlerinde de Konya merkezli 10'un üzerinde ilde operasyon için harekete geçildi.

Operasyonda aralarında Bingöl eski Emniyet Müdürü Ercan Taştekin’in de bulunduğu polis müdürleri ve memurları gözaltına alındı. 

Konya merkezli başlatılan operasyonda bir dönem Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü olarak görev yapan Bingöl eski Emniyet Müdürü Ercan Taştekin ve eski polis müdürü Anadolu A. gözaltına alındı. Ercan Taştekin gözaltına alındığını sosyal medya hesabından duyurdu.




Anadolu A. da aranmasına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Ankara’da bir komiser, Konya ve Şanlıurfa’da da bir polisin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan isimler sağlık kontrolü için Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

Soruşturma kapsamında avukat ile sekreteri tutuklanmıştı
      
Dosya kapsamında Konya Barosu avukatlarından M.O. ABD'ye gitmek için Konya Havaalanında, sekreteri F.N.P. Selçuklu İlçesi'nde 11 Mayıs'ta gözaltına alındıktan sonra tutuklanmış, M.O. hakkında, "Fethullahçı terör örgütüne üye olma", "Resmi belgede sahtecilik" ve "Adli görevi kötüye kullanmak", F.N.P. hakkında ise "Fethullahçı terör örgütüne üye olma" suçlamaları bulunduğu iddia edilmişti.

F.N.P'nin aracının bagajındaki, hukuk bürosundan aldığı öne sürülen 500 bin lira tutarındaki döviz, altın ve Türk lirası ile ruhsatlı tabanca ve mermilere de el konulmuş, zanlının "Para ve altınların M.O'ya ait olduğunu", M.O'nun ise bunları "Gayrimenkul satışından ettiğini" söylediği ileri sürülmüştü.      



Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BURSALI, ERDOĞAN'dan ÖZÜR DİLEDİ
Monoca’da lüks yat kulübünde ıstakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AKP’de hedef tahtasına konan...

Haberi Oku