Gündem:
PEŞMERGE İNTİKALİ'NE SURİYE'DEN ŞİDDETLİ TEPKİ!
PEŞMERGE İNTİKALİ'NE SURİYE'DEN ŞİDDETLİ TEPKİ!

SANA'nın haberi aynen şöyle;

"Suriye, Türkiye Hükümetinin Utanç Verici Tutum ve İcraatlarını Şiddetle Kınıyor"


Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı IŞİD, Nusra Cephesi ve diğer terör örgütlerine desteği aracılığı ile Suriye’de kriz süresinin uzamasıyla birlikte daha fazla masum kanların akıtılmasından sorumlu Türkiye hükümeti ve onunla işbirliği yapan tarafların utanç verici tutumlarını keskin bir dille kınadı.

Bakanlık bugün yayınladığı ve SANA’nın bir nüshasını aldığı beyanında; Türkiye hükümetinin Suriye’nin Ayn Arap Bölgesinde toprakları üzerinde bulunan yabancı güçler ve teröristlerin sınırı ihlal etmelerine izin vermesiyle Suriye ve halkına karşı komploda oynadığı etkin rol, art niyeti ve Suriye’nin içişlerine çirkin müdahalesini bir kez daha ortaya serdiğini belirtti. Bakanlık Türkiye hükümetinin yabancı güçler ve teröristlerin toprakları üzerinden Suriye’ye girmelerine izin vermesinin Suriye’nin egemenliği ve içişlerine çirkin bir müdahale teşkil etmesinin yanı sıra BM misakı ve uluslar arası kanun kararlara tamamen aykırı olduğunun altını çizdi.

Bakanlık Türkiye’deki Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükümeti ile Kaide Örgütünün kolları olan IŞİD ve Nusra Cephesine ilaveten diğer terör örgütleri arasında mevcut ilişki ve bağların artık kimseden saklı olmadığına vurgu yaptı. Tüm bunların kanıt ve belgelerle ispatlanmış olduğuna dikkat çeken Bakanlık, Türkiye hükümetinin bu tutum ve politikalarının başta terörle mücadele olmak üzere Uluslararası Güvenlik Konseyinin karar ve ilkelerine aykırı olduğunu, tehlikeli bir ihlal teşkil ettiğini de vurguladı.

Bakanlık beyanında ayrıca Türkiye hükümetinin, Suriye’nin Ayn el Arap Kentinden olup Türkiye topraklarında mevcut olanların kentlerine dönüp IŞİD’e karşı savaşan yurttaşlarına destek vermeleri için Ayn Arap’a girmelerine izin vermemesi kınadı.

Türkiye hükümetinin Ayn Arap Kentinde Suriyeli vatandaşlarımızın mücadelesini fırsat kullanma çabalarıyla Suriye Arap Cumhuriyetinin toprak bütünlüğü ve selametine karşı düşmancı niyetlerini ortaya koyduğunun altını çizen Bakanlık; kendi direktifleriyle hareket eden teröristlerin girişlerine izin vermesiyle birlikte Suriye toprakları üzerinde tampon bölge kurma çabalarını ve genişleme planlarını hayata geçirmeye çalıştığını ifade etti.

Bakanlık Suriye’nin; Türkiye hükümeti ve işbirlikçi tarafların bu utanç verici tutum ve davranışlarını bir kez daha şiddetle kınadığının altını çizerken; bu tehlikeli planları ve davranışlarını başarısız düşürmek için Suriye’nin çabalarını sürdüreceğini belirtti.

Bakanlık beyanının sonunda Suriye Arap Cumhuriyetinin; Ayn el Arap Bölgesindeki vatandaşlarının yanında olduğunu ve mücadelelerini pekiştirmek için desteğini sürdürmesiyle birlikte Suriye’nin toprak ve halk bütünlüğünün korunmasına için gereken her şeyi yapacağının bir kez daha altını çizdi.


SANA-Suriye Arap Haber Ajansı
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku