Gündem:
PKK, DİYARBAKIR'DA KÖPRÜLERİ UÇURDU
PKK, DİYARBAKIR-MUŞ KARAYOLUNDAKİ KÖPRÜLERİ HAVAYA UÇURDU

Diyarbakır’ın Kulp İlçesi ile Muş arasındaki karayolu üzerinde bulunan iki köprü, PKK’lı teröristler tarafından dün gece patlayıcı ile havaya uçuruldu. Karayolu, çift taraflı trafiğe kapatıldı.

Diyarbakır’ın Kulp İlçesi ile Muş arasında bulunan karayolundaki iki köprü, saat 02.00 sıralarında altına yerleştirilen tahrip gücü yüksek patlayıcı ile patlatıldı. Patlama ile birlikte köprüler kullanılamaz hale gelirken, Diyarbakır-Muş karayolu çift taraflı trafiğe kapatıldı.

Jandarma ekipleri yol güzergahındaki Kızılağaç beldesi mevkisinde sürücüleri uyararak geri dönmelerini sağladı. Jandarma ekipleri, durdurdukları sürücülere, “Yol güzergahındaki köprüler havaya uçurulmuş, ulaşım yok. Geri dönünüz” uyarısında bulundu.

Bölgeye çok sayıda asker sevk edilirken, başka bir patlayıcı olasılığına karşı bölgede arama ve tarama çalışmaları sürdürülüyor.

MARDİN DARGEÇİT'TE KAYMAKAMLIK BİNASINA ROKETATARLI SALDIRI

Mardin'in Dargeçit İlçesi Bahçebaşı Mahallesi’ndeki kaymakamlık binasının ikinci katına bugün sabaha karşı bir grup PKK’lı roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı gerçekleştirdi. Roket mermisinin isabet ettiği odanın boş olması nedeniyle ölen ve yaralanan olmazken, binada hasar meydana geldi.

Saldırının hemen ardından bir çok noktaya aydınlatma fişeği atıldı. Kaymakamlık binasında görevli olan ve olay yerine gelen güvenlik güçleri, teröristlerin kaçtığı tahmin edilen sokaklarda operasyon başlattı. İlçenin bir çok noktasında sıkı önlem alan güvenlik güçleri, kaçan PKK’lıların yakalanması amacıyla araştırmasını sürdürüyor.

LİCE'DE JANDARMAYI GÖZETLEYEN 2 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde, Jandarma Komutanlığı’nı gözettikleri iddiasıyla 2 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin aracında 2 tabanca ve 100 gram esrar bulundu.

Diyarbakır Valililiği tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, 25 Temmuz’da Lice Fis Ovası’nda 2 askerin şehit olması ve 4 askerin yaralanmasından sonra şüpheli araç ve kişiler üzerindeki kontrol ve uygulamalar yoğunlaştırıldı. Lice İlçesi Kelvan Mahallesi Lise Caddesi üzerinde bulunan bir aracın başında bekleyen ve İlçe Jandarma Komutanlığı’nı gözetleyen ve eylem hazırlığında olduğu değerlendirilen 2 şüpheli, bir süre fiziki olarak takip edildikten sonra gözaltına alındı. Yapılan kontrolde, şüphelilerin aracının torpido gözünde 2 tabanca ve yaklaşık 100 gram esrar bulundu. Gözaltına alınan R.T. ve E.G. ile ilgili soruşturma sürüyor.


Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku