Gündem:
PKK KUDURDU: '20 GÜNDE 6 AMBULANSA SALDIRI'

PKK KUDURDU: '20 GÜNDE 6 AMBULANSA SALDIRI'

Mardin İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Derviş, biri evde sağlık hizmet aracı olmak üzere 20 gün içerisinde 6 ambulansın çeşitli saldırılara maruz kaldığını belirterek, "Bir hekim veya sağlık çalışanı, hastayı sevk etme telaşı içindeyken, kurşunlara hedef olması asla kabul edilemez" dedi.

Mardin’de PKK’lılar, ambulansları hedef almaya devam ediyor. 112 Acil Servis İstasyonu'na ait bir ambulans, dün akşam saat 17.00 sıralarında, Dargeçit İlçesi'nde seyir halindeyken, PKK'lıların uzun namlulu silahlı saldırısına uğradı. Saldırıda ölen ve yaralanan olmazken, ambulansın arka kapısına kurşunlar isabet etti. Yaşanan bu olay ile birlikte saldırıya uğrayan ambulansların sayısı 6’ya yükseldi.

Mardin Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Derviş, Nusaybin Devlet Hastanesi'nin bahçesinde farklı zamanlarda 3 tane ambulansın silahlı saldırıya uğradığını, İpekyolunda ise 112 Acil Servis İstasyonu'na ait 2 ambulansın molotoflu saldırı ve dün de Dargeçit İlçesi'nde seyir halindeki bir ambulansa silahlı saldırı yapıldığını, Mardin merkezde de biri evde sağlık hizmet aracı olmak üzere toplam 6 ambulansın çeşitli saldırılara maruz kaldığını belirterek, "Bir hekim veya sağlık çalışanı, acil hastayı ambulansla sevk etmek telaşı içinde çırpınırken kurşunlara hedef olması veya ambulansın molotof ile yakılması asla kabul edilemez. Ambulansımızın kurşunlanarak veya molotof atılarak hizmet dışı bırakılması, hangi ideolojinin, hangi inancın veya öğretinin hükümlerinde yer alabilir? Hangi insan nereden aldığı talimatla hastaya giden bir ambulansı veya sağlıkçıyı öldürmeye kastedebilir? Hangi ideoloji ve inanç sağlık çalışanlarının yüreğinde yardım isteyen hasta ve yaralıya müdahaleye gidemeyecek kadar korku oluşturabilir?" dedi.



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku