Gündem:
PKK'nın 42 GÜNLÜK BİLANÇOSU: '440 ÖLÜ'

PKK'nın 42 GÜNLÜK BİLANÇOSU: '440 ÖLÜ'

Aydınlık Gazetesi Haber Merkezi tarafından yayımlanan habere göre terör örgütü PKK’ya yönelik olarak 7 Temmuz-17 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen operasyonların bilançosu ortaya çıktı.

Buna göre PKK’nın operasyonlarda aldığı darbeler ana hatlarıyla şöyle:


1730 GÖZALTI


PKK terör örgütüne yönelik olarak Türkiye’nin 36 ilinde operasyon gerçekleştirildi. Yapılan operasyonlarda çok sayıda PKK/YDG-H üyesi yakalandı.Operasyonlarda toplam bin 730 kişi gözaltına alındı. Mahkemelere sevk edilenlerden 417’si tutuklanarak cezaevlerine gönderildi.


OPERASYONLARDA 440 PKK’LI ÖLDÜRÜLDÜ


Yapılan operasyonlarda etkisiz hale getirilen ve ağır yaralı olup da daha sonra ölenlerin sayısı 440’a ulaşırken, yaklaşık 150’si ağır yaralı olmak üzere 400’ün üzerinde terörist yaralandı.


YURT İÇİNDE 50 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ


Terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonların dışında özellikle çatışma bölgelerinde pek çok terörist de ölü ele geçirildi. Ağrı, Muş, İstanbul, Hakkari, Adana ve Şırnak’ta düzenlenen operasyonlarda güvenlik güçlerine eylem hazırlığında bulundukları belirlenen, ekiplerle çatışmaya giren ya da düzenlenen operasyonlarda ölü ele geçirilen teröristlerin sayısı 50’ye ulaştı. 8 terörist de yaralı ele geçirildi.


52 PKK’LI TESLİM OLDU


Yapılan operasyonlarla Şırnak’ta 42, Bitlis’te 3, Mardin’de 2, Kars, Siirt, Ağrı ve Hakkari’de birer olmak üzere 51 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.


ÇOK SAYIDA SİLAH VE MÜHİMMAT YAKALANDI


Yapılan operasyonlarda PKK’nın yurt dışındaki ve Türkiye sınırındaki cephanelikleri imha edilirken, yurt içinde düzenlenen operasyonlarda ve aramalarda yüzlerce silah ve binlerce kilo patlayıcı, büyük miktarda da mühimmat ele geçirildi.


MADDİ KAYNAKLARA DARBE


PKK’ya maddi kaynak sağlayan şirket ve belediye yetkilileri gözaltına alınırken yapılan operasyonlarda PKK’ya ait olan büyük miktarlardaki uyuşturucu da imha edildi. Bu arada PKK’nın Irak’ın kuzeyinde paralarının saklandığı yerler de vurularak örgütün nakit paraları yok edildi.


PKK KAMPLARI


PKK’nın yurt içi ve yurt dışındaki birçok kampı havadan hedef alındı. Örgütün Irak’ın kuzeyindeki Zap, Metina, Gara, Avaşin-Basyan, Sinath Haftanin, Hakurk ve Kandil’de kullandıkları alanlar 250 kilogramlık lazer güdümlü füzelerle vuruldu. Eşzamanlı olarak karadan da 40 km menzile sahip fırtına obüsleriyle destek verildi.


PKK YÖNETİCİLERİ TERK ETTİ


TSK’nın hava saldırıları sonrası örgütün üst düzey yönetimi Kandil’i terk ederek değişik bölgelere dağıldı. Yöneticilerle birlikte örgüt elemanları da bölgeden uzaklaştı. Bir grup İran sınırına kaçarken, bir grup Suriye’ye kaçmak zorunda kaldı. İran sınırına kaçan gruba yönelik saldırıda PKK bir seferde 300’ün üzerinde kayıp verdi.


HAVA OPERASYONLARINA ŞEHİT İSİMLERİ VERİLDİ


Düzenlenen hava operasyonlarına şehit askerlerin isimleri verildi. “Şehit Onbaşı Hamza Yıldırım” ismi verilen operasyonda PKK’nın yurtiçinde ve yurtdışında 65’in üzerinde hedefi imha edildi. “Şehit Teğmen İbrahim Tanrıverdi” adını taşıyan operasyonda, 35 barınak, 15 mağara, 4 yer altı sığınağı, 2 yer altı mühimmat deposu, 2 malzeme deposu, 4 ağaç altı barınma yeri ile çok sayıda silah mevzisi vuruldu. Hakkari’de, Buzul Dağı ve İkiyaka bölgesindeki terörist hedeflerine yönelik gerçekleştirilen hava harekatında da 17 hedef yok edildi. 


300 KAYIP DA BÖLE BÖLGESİNDE 


Kandil operasyonunun başlamasından yaklaşık 1 hafta sonra Kandil’in güneybatısındaki Böle bölgesine sığınan PKK’ya TSK operasyon düzenledi. Aydınlık’ın 14 Ağustos’ta gündeme getirdiği habere göre, ABD’ye bombalamadan 10 dakika önce haber verilen operasyonda, PKK 300’ün üzerinde kayıp verdi. Örgütte panik yaratmak istemeyen PKK, bu büyük kaybı gizledi.



Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BURSALI, ERDOĞAN'dan ÖZÜR DİLEDİ
Monoca’da lüks yat kulübünde ıstakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AKP’de hedef tahtasına konan...

Haberi Oku