Gündem:
PKK'ya TUNCELİ'de DEV OPERASYON

PKK'ya TUNCELİ'de DEV OPERASYON

Tunceli’de PKK'LI teröristlere yönelik olarak başlatılan ve çok sayıda askerin katıldığı operasyona havadan helikopterler de destek veriyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nce (TSK), Tunceli, Pülümür, Ovacık ve Erzincan arasında kalan kırsal alanda geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Operasyon çerçevesinde, Tunceli Valiliği’nce, Tunceli-Pülümür-Erzincan ile Tunceli-Ovacık karayolları bugün saat 05.00 itibariyle, güvenlik nedeniyle ulaşıma kapatıldı. 18 Eylül’e kadar kapalı olacağı belirtilen yollara, zırhlı askeri araçlar da konuşlandırıldı. Çok sayıda askerin sevk edildiği bölgede operasyonun düğmesine basılırken, operasyona helikopterler de havadan destek veriyor.

Öte yandan, askerin kırsal alandaki operasyonu sürerken, polis de Tunceli merkez ve ilçelerinde, örgüte yardım ve yataklık ettiği tespit edilen kişilere yönelik operasyon düzenledi. Çok sayıda kişinin gözaltına alındığı operasyonla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 

ARAÇLAR GERİ DÖNDÜ


Tunceli'de, il merkezi ile Ovacık ve Pülümür ilçeleri arasındaki karayolunun güvenlik gerekçesiyle valilik kararıyla 3 gün süreyle ulaşıma kapatılması nedeniyle Erzincan ve Tunceli üzerinden yollarına devam etmek isteyen araçlar, geri dönmek zorunda kaldı.


Tunceli Valiliğinin dün akşam aldığı kararla Tunceli-Pülümür ve Tunceli-Ovacık karayollarının trafiğe kapatılması, Erzincan ve Tunceli üzerinden Güneydoğu illerine olan ulaşımı etkiledi.


Yasaktan haberdar olmadıkları için araçlarıyla Erzincan'dan Tunceli yönüne ilerleyen sürücüler, kapalı olan yol kesiminde sürprizle karşılaştı. Pülümür ve Ovacık yollarının kapalı olduğunu gören çoğu kamyondan oluşan araçlar, Erzincan'a geri dönmek zorunda kaldı.

Yolun kapalı olmasından etkilenen kamyon şoförlerinden Mehmet Akbaş, Pülümür'e kadar gittiğini ancak sonrasında Tunceli yolunun kapalı olduğunu öğrendiğini belirtti.   Bu durum nedeniyle yolunun uzayacağını ve daha fazla mazot kullanacağını dile getiren Akbaş, güvenlik nedeniyle alınan bu karara uymak zorunda olduklarını ifade etti.

Diğer bir şoför Ömer Yolcu da Tunceli üzerinden Hatay'a gitmek istediğini belirterek, yolun kapalı olması nedeniyle geri dönmek zorunda kaldığını söyledi.



Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku