Gündem:
PKK'NIN KAÇIRDIĞI ÇOCUKLARLA İLGİLİ ÖNEMLİ GELİŞME
PKK'NIN KAÇIRDIĞI ÇOCUKLARLA İLGİLİ ÖNEMLİ GELİŞME

Şırnak ve Hakkâri'de, aralarında Diyarbakır'da oturma eylemi yapan ailelerden birinin çocuğunun da bulunduğu 3 PKK'lının güvenlik güçlerine teslim olduğu belirtildi. 

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde PKK'ya yakın zamanda katıldığı belirtilen 14 yaşındaki M.E., iddiaya göre örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldu. M.E, jandarmaya çağrılan ailesine teslim edildi. 

Hakkâri'de ise aralarında ailesinin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önündeki oturma eylemine katılan 1 çocuğunda bulunduğu 2 PKK'lının da örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim olduğu öğrenildi. Teslim olan 2 kişinin kimlik bilgileri henüz öğrenilemedi. 

VALİLİKTEN AÇIKLAMA 

Hakkâri'nin Yüksekova İlçesi'nde dağa götürülmek üzere olan 3 çocuğun yakalanmasıyla ilgili Hakkâri Valiliği açıklama yaptı.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi: 

"İlimiz emniyet müdürlüğünce yapılan çalışmalar neticesinde, bölücü terör örgütünün kırsal alanına eleman aktarımı yapan 2 şüpheli ve kırsala aktarımı yapılacak 2'si onsekiz yaşından küçük 3 kişi olmak üzere toplam 5 kişi Yüksekova Emniyet Müdürlüğünce yakalanmıştır. 

Örgüte katılacak 3 şahıstan 18 yaşından küçük bir şahsın halen Diyarbakır'da eylem yapan ailelerden birinin çocuğu olduğu anlaşılmıştır. Ayrıca bölücü terör örgütünün faaliyet gösterdiği kırsal alandan silahsız ve teçhizatsız olarak kaçan 2 bölücü terör örgütü mensubundan biri Depin polis kontrol noktasına, diğeri ise Yüksekova İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teslim olmuştur." 





DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BURSALI, ERDOĞAN'dan ÖZÜR DİLEDİ
Monoca’da lüks yat kulübünde ıstakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AKP’de hedef tahtasına konan...

Haberi Oku