Gündem:
POLİSE ATEŞ AÇARKEN VURULDU!
DİYARBAKIR'DA BİR KİŞİ DÜN GECE ÇATIŞMADA VURULARAK ÖLDÜRÜLDÜ

Emniyet Müdürlüğü, olayın görüntülerini basın kuruluşlarına dağıtarak, öldürülen Çakmak'ın polise ateş açtığını açıkladı.

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nde dün gece yasadışı gösteri yapan gruplar, iddiaya göre müdahale etmek için bölgeye giden polis ekiplerine uzun ve kısa namlulu silahlarla ateş açıp, el yapımı patlayıcıyla saldırdı. Polisin de saldırganlara müdahale ettiği olaylar sırasında Abdulkadir Çakmak, açılan ateşte başı ve göğsüne isabet eden 3 kurşunla vurularak ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Çakmak, yapılan tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. Yakınları, Çakmak'ın polisin açtığı ateş sonucu öldüğünü iddia etti.

POLİSE ATEŞ AÇTI

Diyarbakır Valiliği, olaylara ilişkin kamera görüntülerine basın kuruluşlarına dağıtıp, yazılı açıklama yaptı. Görüntülerde ölen Abdulkadir Çakmak olduğu iddia edilen kişinin elindeki uzun namlulu silahla polise açtığı ve açılan ateşte de vurularak yere düştüğü görülüyor. Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, merkez Sur İlçesi'nde silahlı gruplar tarafından güvenlik güçlerine yönelik uzun ve kısa numlulu silahlar, el yapımı patlayıcılarla saldırı eylemi gerçekleştirildiği ve Abdulkadir Çakmak'ın öldüğü ve 1 güvenlik görevlisinin yaralandığı belirtildi. Açıklamada, şöyle denildi:

"16.12.2014 günü saat 22.00 sıralarında ilimiz Sur bölgesinde başlayan yasadışı eylemler esnasında, eylemci şahıslar tarafından, görevli güvenlik güçlerimize yönelik olarak saldırı eylemleri gerçekleştirilmiştir. Devam eden yasadışı gösteriler esnasında, 17.12.2014 günü saat 00.30 sıralarında, Savaş Mahallesi Yenikapı Sokak, Göçmen Sokak, Köprülü Sokak ile Fatih Paşa Mahallesi Paşa Hamamı Sokak, Büklüm Sokak, Mıyırdıa Murgasyan Sokak içerisinde saldırı eylemini gerçekleştiren gruba yönelik yapılan müdahale sonucunda ağır yaralanan A.Ç. (1997 doğumlu) isimli şahıs, kaldırıldığı Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetmiştir. Şahsın ölümü ile ilgili net bilgiler Cumhuriyet Savcısı tarafından yapılacak olan otopsi doğrultusunda hazırlanacak rapor sonrası netlik kazanacaktır. Eyleme müdahale eden güvenlik güçlerimizden bir görevli, sol göz alt kısmından ve burnundan yaralanmış olup, personelin hayatı tehlikesi bulunmamaktadır."

OLAY YERİNDE BULUNANLAR

Açıklamada, saldırı eyleminin gerçekleştirildiği olay yeri ve çevresinde yapılan çalışmalarda, 9 mm çapında MKE yapımı 20 boş kovan, 7.65 mm çapında MKE yapımı 4 boş kovan, 1 av tüfeği kartuşu, 2 av tüfeği kartuş tıpası, 5 mermi gömleği parçası, 1 deforme mermi çekirdeği, 8 mermi çekirdeği nüve parçası, 1 alev gizleyen olarak tabir edilen metal parça, 1 plastik kabza parçası, 4 lateks eldiven, 2 kan lekeli ıslak mendil, 6 farklı yerde kan numunesi, 3 PVC plastik boru içerisine hazırlanmış patlamamış (El yapımı patlayıcı) EYP, 1 teneke kutuya hazırlanmış patlamamış EYP, çok sayıda patlamış EYP parçaları ele geçirildiği belitildi. Ele geçen malzemelerin incelemel yapılmak üzere muhafaza altına alındığı ve olay yerinde görevli 3 ekip aracında isabet ve sekme izleri olduğu tespit edildiği kaydedildi. Açıklamada, olaya ilişkin olarak çok yönlü soruşturulmaya devam edildiği ifade edildi.

Öldürülen Abdulkadir Çakmak'a Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde otopsi yapılacağı belirtildi. Hastane önünde toplanan Çakmak'ın yakınları da cenazeyi almak için bekleyişini sürdürüyor.


Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku