Gündem:
PUTİN ÇOK SERT: 'SIRTIMIZDAN BIÇAKLANDIK'
PUTİN ÇOK SERT: 'SIRTIMIZDAN BIÇAKLANDIK'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ürdün Kralı Abdullah ile Soçi'de düzenlediği basın toplantısında Rus uçağının Türkiye sınırının 4 kilometre dışında Suriye topraklarında düşürüldüğünü söyledi.

Konuya ilişkin açıklamasında sert ifadeler kullanan Putin, "Sırtımızdan bıçaklandık" dedi. 

Uçağın düşürülmesinin Rus-Türk ilişkilerinde çok ciddi sonuçlar doğuracağını söyleyen Putin, "Türkiye'nin, Rusya'nın kendi uçağını kendi düşürmüş gibi davrandığını" öne sürdü. 

Düşürülen uçağın Türkiye'ye tehdit oluşturmadığını ifade eden Putin, Suriye'deki miltanlardan Türkiye'ye büyük miktarda petrol geldiğini de öne sürdü.

RUS HABER AJANSI SPUTNİK

Rus haber ajansı Sputnik Türkiye’ye göre ise Putin şunları söyledi:

* Rus uçağı ve pilotları, Türkiye için hiçbir şekilde tehdit teşkil etmedi. Bu çok açık.

* Suriye’de düşürülen Rus uçağı, IŞİD’le savaş görevini yerine getiriyordu. Teröristlere önleyici vuruşlar gerçekleştiriyordu.

* Savaş uçağı Türk sınırına 4 kilometre uzaklıktaydı.

* Türkiye, Rusya’nın ABD ile bu tür olayların önlenmesi konusunda anlaşma imzalamış olmasına karşın Rus uçağını vurmuştur.

* Uçağın düşürülmesinin Türk-Rus ilişkilerine ciddi sonuçları olacaktır.

* Rusya, Türkiye’ye sadece komşu olarak değil, aynı zamanda dost bir ülke olarak yaklaşmıştır. Böyle bir adım kimin işine yarardı bilemiyorum ama bizim buna ihtiyacımız yok.

* Türkiye, Rus uçağının düşürülmesinden sonra acilen Rusya ile iletişim kurmak yerine, sanki uçağı Rusya düşürmüş gibi NATO’ya başvurdu.

* Uçağımızın düşürülmesiyle ilgili tüm yaşananları analiz edeceğiz.

LAVROV SOÇİ'YE GEÇTİ

Putin, Türkiye'ye yönelik sert açıklamalarda bulunurken, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov kendisiyle görüşmek için Kardeniz kıyısındaki Soçi şehrine hareket etti. Putin ile görüşmeden sonra Lavrov'un yarın Türkiye'ye gelip gelmeyeceği kaesinlik kazanması bekleniyor.
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku