Gündem:
RADİKALLEŞ'MEMEK'(!) İÇİN DİN DERSİ ŞARTMIŞ!
RADİKALLEŞ'MEMEK'(!) İÇİN DİN DERSİ ŞARTMIŞ!

Davutoğlu 'zorunlu din dersi'ne IŞİD'li savunma getirdi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Türkiye’de zorunlu din dersi uygulamasına derhal son verilmesini istedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, çevremizdeki radikal gruplara karşı din dersinin gerekli olduğunu söyledi.

"Bazı ülkelerde öğrenciler kiliselere götürülüyor ve uygulamalı din dersi hepsine veriliyor, belli okullarda hepsine veriliyor" diyen Davutoğlu, şimdi bütün bu uygulamaları gözardı edip de Türkiye'de bunu bir dini baskı aracı gibi yansıtma çalışmalarını kabul etmemiz mümkün değil." ifadesini kullandı.

Kürtçe eğitim

Davutoğlu,  Kürtçe eğitim veren okulların mühürlenmesi üzerine çıkan gerginliğe,"Bu şiddete, bu teröre de bu ülkeyi teslim etmeyiz. Bunu herkes bilmeli. Aksi takdirde en fazla o bölgede yaşayan çok samimi vatandaşlarımızın çocukları etkilenir, öğretmenleri etkilenir. Bütün vatandaşlar, bütün kurumlar da bilmeli ki Türkiye bir hukuk devletidir ve kamu düzeni esastır. Herkes kafasına göre 'Ben burayı okul ilan ettim, şu eğitimi vereceğim' derse, bir müddet sonra kaos çıkar'' yorumunu yaptı.

Davutoğlu'ndan 'zorunlu din dersi'ne IŞİD'li... paylaşan: cumhuriyet

Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku