Gündem:
REINA SALDIRGANI İSTANBUL ESENYURT'ta YAKALANDI
REINA SALDIRGANI İSTANBUL ESENYURT'ta YAKALANDI

Yılbaşı gecesi Reina'da katliam yapan ve 39 kişiyi acımasızca katleden terörist 'Abu Muhammed Horasani' kod isimli Abdulkadir Masharipov, İstanbul Esenyurt'ta sağ olarak yakalandı.

Reina saldırganı ile birlikte 1'i Kırgız asıllı erkek, 3'ü kadın 5 kişi de gözaltına alındı. Teröristin yanında 4 yaşındaki oğlu da vardı. Şüpheliler Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Yerleşkesi'ne götürüldü. Öte yandan örgütün diğer hücrelerine yönelik de eş zamanlı operasyonların sürdüğü öğrenildi.


Büyük gizlilik içinde yürütülen operasyon İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi tarafından gerçekleştirildi. Terörist arkadan kelepçelenerek etkisiz hale getirildi. 

Esenyurt'ta düzenlenen operasyon sonucunda yakalanan teröristin yanında oğlunun da bulunduğu öğrenildi. Teröristin sağlık kontrolünden sonra Emniyet'e getirileceği öğrenildi.

Özbek asıllı terörist Abdulgadir Masharipov’un eşi 12 Ocak'ta Maltepe’de bir eve düzenlenen operasyonla yakalanmıştı. Yanında olan 1.5 yaşındaki kızı koruma altına alınmıştı. Masharipov’un ise saldırıdan sonra yanına 4 yaşındaki oğlunu alarak kaçtığı tespit edilmişti.

TERÖRİSTİN KIRGIZ ARKADAŞI



Masharipov 1.5 yaşındaki kızı, 4 yaşındaki oğlu ve eşiyle birlikte 2016’nın başında Konya’ya geldiği tespit edilmişti.



Operasyonun düzenlendiği bina...

Masharipov ailesi, aralık ayının son günlerinde İstanbul Başakşehir’de bir ev kiraladığı, 31 Aralık’ta akşam saatlerinde karısına, “Helalleşelim” diyerek evden ayrıldığı eşinin ifadelerinde yer almıştı.

17 GÜNDÜR ARANIYORDU

DEAŞ’lı terörist katliam sonrasında Zeytinburnu’nda ailesiyle kaldığı eve giderek 4 yaşındaki oğlunu yanına alıp kayıplara karışmıştı. Teröristin izini süren polisler, Zeytinburnu ve İzmir’de operasyonlar düzenlemiş, çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı.​

İŞTE OPERASYONUN TÜM DETAYLARI

Gece yarısı düzenlenen operasyonda Reina saldırganı saklandığı evde yakalandı. Lüks sitede düzenlenen operasyonda teröristin baskın esnasında yatağın altına saklanmaya çalıştığı öğrenildi. Reina'da katliam yapan terörist Abdulkadir Masharipov'u yakalamak için İstanbul Emniyeti bin kişilik özel ekiple iz sürdü. Reina saldırganı yakalandığında yanında 4 yaşındaki oğlu, Kırgız arkadaşı ve 3 kadın vardı. İşte Reina saldırganına yönelik operasyonun tüm detayları...

Yılbaşı gecesi Reina'da katliam yapan terörist dün gece yakalandı... Reina'da 39 kişiyi katleden Özbek asıllı Abdülgadir Masharipov, İstanbul Esenyurt'ta lüks bir sitede düzenlenen operasyonda sağ olarak ele geçirildi. Teröristle birlikte 1'i Kırgız asıllı erkek, 3'ü kadın 5 kişi gözaltına alındı. Terörist yakalandığında yanında 4 yaşındaki oğlu da vardı. İstanbul polisi Reina'ya saldıran teröristi yakalamak için bin kişilik özel ekip kurdu, 100 bin saatlik görüntüler incelendi, terör örgütüne ait uyuyan hücreler deşifre edildi. İşte Reina'daki teröristin yakalanmasına ilişkin tüm detaylar...

SAKLANDIĞI EV BELİRLENDİ

Büyük gizlilik içinde yürütülen operasyon İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi tarafından gerçekleştirildi. Terör ve istihbarat timleri teröristin Esenyurt'ta saklandığı evi belirleyince düğmeye basıldı. Dün saat 23.00 sıralarında yapılan baskında terörist Abdülgadir Masharipov saklandığı evde oğluyla birlikte yakalanarak etkisiz hale getirildi.

4 YAŞINDAKİ OĞLUYLA KAÇMIŞTI

DEAŞ'lı terörist, Reina katliamı sonrası Zeytinburnu'nunda ailesiyle kaldığı eve giderek 4 yaşındaki oğlunu da yayına alıp kayıplara karışmıştı. Teröristin izini süren polisler Zeytinburnu ve İzmir'de birçok operasyon düzenlemiş ve çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı.

1 ERKEK, 3 KADIN...

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Ekipleri, Ortaköy saldırganının Esenyurt'ta bir adreste saklandığını belirledi. Söz konusu adrese düzenlenen operasyonda şüpheli Abdülgadir Masharipov ile 1'i Kırgız asıllı erkek, 3'ü kadın 5 kişi gözaltına alındı. Operasyonda yakalanan kadınların Senegal uyruklu Dina A. (27), Somali uyruklu Aysha M. (27) ve Mısır uyruklu Tene Trare (26) olduğu öğrenildi. Teröristin yanında birlikte kaçtığı 4 yaşındaki oğlu da vardı. Abdülgadir Masharipov'un yakalanmasıyla çökertilen terör örgütü DEAŞ hücresinin, alışveriş ve yer değiştirmede dikkat çekmemek için siyahi kadınları kullandığı tespit edildi.

REİNA KATLİAMCISI YATAĞIN ALTINA GİRMEYE ÇALIŞTI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Ekipleri tarafından Ortaköy'deki gece kulübü saldırganının yakalanması için yürütülen operasyonun ayrıntıları ortaya çıktı. Terörist Masharipov'un yakalanması için art arda operasyonlar düzenlendi. İHA'nın haberine göre Reina saldırganının Abdulkadir Masharipov’un gözaltına alınmamak için özel harekat polislerine direnmeye çalıştığı iddia edildi. 

ATV'nin haberine göre teröristin polis ekipleri gelince 2+1 evin yatak odasındaki yatağın yanına saklanmaya çalıştığı belirtiliyor. Bu sırada kısa süreli bir arbede yaşandı ve terörist gözaltına alındı.

 

UZUN SÜREDİR BU ADRESTELERMİŞ

Gözaltına alındıktan sonra sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirilerek sorguya alındı. Yapılan araştırmada şüphelilerin yakalandıkları adreste uzun süredir kaldıkları, alışveriş ve yer değiştirmede dikkat çekmemek için de siyahi kadınları kullandıkları tespit edildi.

POLİS DAİREDE 6 SAAT İNCELEME YAPTI  

Abdülgadir Masharipov'un yakalandığı Esenyurt'taki dairede polis incelemesi sona erdi. Polis ekipleri dün akşam başlatılan operasyon sonrası inceleme yaptıkları dairenin bulunduğu siteden ayrıldı. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaklaşık 6 saat inceleme yaptıkları dairenin kapısının kırılmış olduğu görüldü.

DEAŞ'IN ÖZBEK YAPILANMASINA BASKIN

Bu arada, Abdülgadir Masharipov'un da mensubu olduğu terör örgütü DEAŞ'ın Özbek yapılanmasına yönelik İstanbul'un 5 ilçesinde düzenlenen operasyonlarda çok sayıda kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

VATANDAŞLAR DÖVMEYE ÇALIŞTI

Operasyon anında site girişinde bulunan bir vatandaş zanlıların siteden çıkarılış anını anlattı. Özel Harekat polislerinin düzenlediği operasyon sonrasında gözaltına alınan şüphelilerden ikisinin çıkarıldığın aktaran vatandaş “İki zanlıyı çıkardılar. Site sakinleri dışarıdaydı. İkinci zanlı çıkarılırken zanlıya linç girişiminde bulundu” diye konuştu. Öte yandan polis ekiplerinin zanlının yakalandığı site çevresinde aldığı önlemler sürüyor. Siteye giriş çıkışlar kontrollü bir şekilde sağlanırken araçların site içerisine girişine izin verilmedi.

POLİS EKİPLERİ BİRBİRLERİNİ TEBRİK ETTİ

Başarılı operasyonun ardından güvenlik güçleri birbirlerini tebrik etti.



Hürriyet Gazetesi
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
habib alıcıoğlu 7 yıl önce

devlet başkanı,başbakan,içişleri bakani dahi̇l tüm kamu ,güvenli̇k görevli̇leri̇ni̇n üstün başşarisini kutlarim.saygilarmla.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BOLAT'tan KIZDIRAN ET AÇIKLAMASI
Et fiyatlarına gelen peş peşe zamların ardından vatandaşlar neredeyse kasabın yolunu unuttu. Seçimden...

Haberi Oku