Gündem:
ROMAN'lardan AYRIMCILIK İDDİASI
ROMAN'lardan AYRIMCILIK İDDİASI

Osmangazi Belediyesi Kamberler Parkı içinde bulunan halı sahanın kiralanması için geçen hafta ihale yapıldı.

Romanspor’un da girdiği ihaleyi Demirtaşspor kulubü kazandı.

İhaleye girerken Bursa Valisi Münir Karaloğlu’ndan destek aldıklarını belirten Güney Marmara Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Efkan Özçimen, Kamberler Parkı’nda Romanspor Kulübü Başkanı Vahdet Tanrıkulu ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

İhalede hayal kırıklığı ile karşılaştıklarını belirten Özçimen, ihale aşamasında Osmangazi Belediyesi AKP'li encümen üyesi Ahmet Köken’in kendilerine ayrımcılık yaptığını iddia etti.

Köken’in kendilerine, "Romanlar ihaleye mi katılacak. Siz gidin sokaklarda top oynayın. Biz buranın ihalesini Demirtaşspor’a vereceğiz" dediğini ileri süren Özçimen, şöyle dedi:

"Bu sözler üzerine avukatımızla görüştük ve engellemelere rağmen ihaleye girdik. Ancak ihalede halı sahanın aylık kirası için biz 6 bin lira teklif ettik. Demirtaşspor aylık 145 bin lira vererek burasını kiraladı. İhale komisyonunda bulunan Köken’de böylelikle amacına ulaştı."

Özçimen, devletin kendilerine sahip çıkması gerektiğini ifade ederek, Roman gençlerini uyuşturucu ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için spor kulübü kurduklarını söyledi. Özçimen, "Belediyeler bize destek çıkmazsa biz nasıl gençlerimizi vatana millete faydalı bir toplum haline getireceğiz? Devletimiz bize hem 'Roman gençliğini kötü alışkanlıklardan uzak tutun' diyor, hem de girdiğimiz ihalede ayrımcılığa uğruyoruz" diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde 17 yaşındaki bir Roman çocuğunun uyuşturucudan öldüğünü hatırlatan Özçimen, encümen Köken’nin bir an önce istifa etmesi gerektiğini söyledi. Hukuki yollara da başvuracağını söyleyen Özçimen, yapılan ayrımcılığın kabul edilemeyeceğini belirtti.



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku