Gündem:
RTÜK'TEN ULUSAL'A 'FETÖ' CEZASI, ÜSTELİK CHP-MHP-HDP İMZALARIYLA!
RTÜK'TEN ULUSAL'A 'FETÖ' CEZASI, ÜSTELİK CHP-MHP-HDP İMZALARIYLA!

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Ulusal Kanal’a 13.601 lira idari para cezası verdi.

Cezanın gerekçesi, Aydınlık Yazarı ve Ulusal Kanal programcısı, gazeteci Sabahattin Önkibar’ın “Gün Ortası” programında Gülen cemaati için “Fethullah Gülen Terör Örgütü” ifadesini kullanması...

Önkibar, 31 Temmuz 2015 günü canlı olarak yayınlanan programa telefon bağlantısı ile katılmış ve bu ifade nedeniyle hakkında şikayette bulunulmuştu. 

Şikayeti yerinde bulan RTÜK’e göre, Önkibar bu ifadesiyle “doğruluk ve tarafsızlık olgusunu gözardı etmiş, taraflı bir dille yansıtmış, kamuoyunu olumsuz etkilemişti.” Kararın gerekçesiyse, 6112 sayılı yasanın 8. maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendine dayandırıldı. RTÜK kararı, Üst Kurul üyelerinden dördünün karşı oylarına ve oy çokluğu ile verildi. Şikayet konusu programda, Önkibar, Fethullah Gülen Cemaati-PKK ilişkilerini değerlendirmiş ve Aydınlık gazetesinde çıkan köşe yazısında yer verdiği iddiaları aktarmıştı. Önkibar’ın şikayet edilen ve Ulusal Kanal’ın para cezasına çaprtırılan ifadeleri şöyle:


‘GÖRMEMEK İÇİN HAİN OLMAK GEREK’ 

“Bana şöyle söylendi, şu anlatıldı: Kesin belgeli olarak elimizde F tipi örgüt ile Fethullah Gülen terör örgütü ile PKK arasında çok somut, çok organik ilişkiler var. Bu tabii, MOSSAD’ı CIA’sız düşünemezsiniz. Bu ilişkileri PKK-FETÖ ilişkilerini düzenleyen, beraberliğini sağlayan MOSSAD ve CIA. Ve kesin, belgeli. Bakın, belgeli tabiri kullanıldı. Bunun altını çiziyorum. Zaten bunların ikisi emperyal taşeron örgüt, o itibarla ben olmamasına şaşardım. Hatırlayın Ekrem Dumanlı Zaman Gazetesinin Genel Yayın Müdürü, Diyarbakır Belediyesine niye gitti? Niye o ziyareti yaptı: Cemaat güneydoğuda kime oy verdi: HDP’ye oy vermedi mi? Dolayısıyla, bunu görmek için alim olmak gerekmiyor. Görmemek için salak ya da hain olmak gerekiyor.”

CHP-MHP VE HDP’LİLERİN İMZASIYLA... 

RTÜK’ün Ulusal Kanal’a ceza kararı, MHP’li üyeler Arif Fırtına ve Esat Çıplak, CHP’li üyeler İsmet Demirdöğen ve Süleyman Demirkan ile HDP’li Ersin Öngel’in olumlu oylarıyla verildi. Öte yandan hukukçular, RTÜK raporunda, Fethullah Gülen Terör Örgütü ifadesinin doğruluğunun RTÜK kanununa göre değerlendirilmesinin mümkün olmadığı şeklindeki ifadeye dikkat çektiler. Karardaki bu ifadeye rağmen, RTÜK üst kurulu, ceza yargılaması yaparcasına bu ifadenin “suç olduğuna” karar verdi. Öte yandan Fethullah Gülen yapılanması, Kırmızı Kitap’ta ‘Milli güvenliği tehdit eden legal görünümlü illegal yapı’ların ‘tehdit’ olarak yer almıştı. 

Ardından Milli Güvenlik Kurulu’nun (MGK) bu yıl 29 Haziran’daki son toplantısından hemen sonra Başbakanlığa gönderdiği tavsiye kararı, Bakanlar Kurulu’nca onaylanarak “Bakanlar Kurulu kararı”na dönüştürülmüştü.  


Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

LİSEDE İĞRENÇ OLAY
Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı.

Haberi Oku