Gündem:
RUS GELİNLERDEN BARIŞ KOKTEYLİ

RUS GELİNLERDEN BARIŞ KOKTEYLİ

Rus ve Ukraynalı iki ekonomistin kurduğu, müdürlüğünü bir Türk'ün yaptığı sağlık ve güzellik merkezinde toplanan Rus, Ukrayna ve Belarus uyruklu 30 gelin, yüzlerine Türk ve kendi ülkelerinin bayrakları çizerek dostluk mesajı verdi.



Altı ay önce Türk turizmcilerle dünya evine girerek Bodrum'a yerleşen Rus ve Ukraynalı ekonomi uzmanı iki kadın, kentte açtıkları Momo Güzellik ve Sağlık Merkezi'nde 'Barış' kokteyli düzenlendi. Son günlerde Rusya ve Türkiye arasındaki gerginlik nedeniyle düzenlenen etkinliğe; Ukraynalı ve Belaruslu gelinler de destek verdi.



Çocukları ile birlikte yüzlerine Türk bayrakları ile kendi ülkelerinin bayraklarını çizen 30 kadın, barış istedi. Ayrıca Rus, Türkiye ve Ukrayna bayrakları da açan yabancı gelinler dostluk mesajları verdi. Merkezin Türk Müdürü 33 yaşındaki Dilek Şahin, ilçede yaşayan Rus gelinlerin sayısının 200'ü, Ukraynalı gelinlerin sayısının da 60'ı aştığını belirtti. Şahin, şöyle dedi:

"Bodrum; Birleşmiş Milletler gibi oldu. Bu üç ülkenin siyasilerinin arasında yaşanan gerginliğin hiçbiri burada görülmüyor. Bu nedenle merkez olarak bir Barış kokteyli düzenledik. Buradan sadece ülkelere değil tüm dünyaya barışa her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğunu belirten mesajlar vermek istedik. Siyasilerin yarattığı gerginliği yine siyasiler gidersin biz halklar olarak her zaman barış sevgi ve kardeşlik içerisinde yaşamak istiyoruz."

 

RUS GELİN: POLİTİKADAN ÇOK UZAK DURUYORUZ

Rus gelin 31 yaşındaki Yulia Öner, Rusya ve Ukrayna savaşırken, arkadaşı Ukraynalı Ludmila Belashko ile birlikte ortak yatırım yaparak Bodrum'da işletme açtıklarını hatırlattı. Öner, şöyle devam etti:

"Yaz ayları ve kışın yüzlerce Rus, Ukraynalı ve Türk arkadaşlarımız buraya geliyor. Bugünde Rus, Ukrayna ve Türk dostluğu için bir kokteyl düzenledik ve yüzlerimize üç ülkenin bayraklı çizdik. Biz ülkelerin vatandaşları olarak kesinlikle savaşlardan gerginliklerden yana değiliz. Gördüğünüz gibi bir başka ülkede de olsa barış, dostluk ve kardeşlik içinde yaşayabiliyoruz. Politikadan çok uzak duruyoruz."

 

HEMŞERİLERİNİ BODRUM'A ÇAĞIRDI

Ülkeler arasındaki son  gerginliklerden etkilendiklerini söyleyen Yulia Öner, "Örneğin her yıl Noel tatili için Rusya'ya giderken; bu yıl eşleri Türk olan arkadaşlarımız Rusya'ya gidemeyecek. Gözaltı veya tutuklanma korkusu nedeniyle. Yani yaşanan gerginlikler aileleri de etkileyecek. Ben tüm Rus ve Ukraynalı vatandaşlarımıza Bodrum'a Türkiye'ye gelmeleri için çağrıda bulunuyorum. Türkiye'de hiçbir güçlük ve zorluk yaşamazsınız. Gelin tatilinize devam edin. Bizler burada kardeş gibi yaşıyoruz" diye konuştu.



ATATÜRK VE RUS ATASÖZÜ İLE MESAJ

Eşiyle bankacılık yaparken tanıştığını söyleyen evli ve bir çocuk annesi 30 yaşındaki Rus Alla Uyan, çok iyi Türkçesiyle "Türkiye'ye geleli 6 yıl oldu. Bodrum'da eşimle birlikte butik otel işletiyoruz. Tarihe bakarsak Ruslar ve Türkler birbirine çok destek oldu. Halklar olarak birbirimizi çok seviyoruz. Ne yazık ki birkaç haftadır yaşanan gerginlik hepimize yansıyor. Ama kim haklı kim haksız biz bilemiyoruz. Çok üzgünüz. Bir an önce barışın olmasını istiyoruz. Savaş istemiyoruz. Atatürk'ün 'Yurtta Sulh Dünyada Sulh' sözünü biz de Rusça'daki 'Barış Beklemez Çünkü Barış Halkların Elindedir' sözüyle destek veriyoruz" diye konuştu. Alla Uyan, şu anda en az 300 Rus'un eşiyle Bodrum'da yaşadığını, yarısının gayrimenkul alarak kente yatırım yaptığını söyledi. Kokteyl sonunda 3 ülkenin bayraklarıyla hatıra fotoğrafı çektirildi.





DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku