Gündem:
SABIRDAN ŞİLE'ye

SABIRDAN ŞİLE’ye

Türkiye'de siyasetle uğraşmanın ağır bedelleri olduğuna dikkat çeken DSP İstanbul Şile Belediye Başkan Adayı, Tespih Koleksiyoneri genç işadamı Ümit Yaşar Kaya, elinden düşmeyen tespihinin siyasetin kötü enerjisinden arındırdığını, kendisine sabır sunduğunu söyledi.

Seçim sloganı “Özümüz Millet, Sözümüz Hizmetolan Başkan Kaya, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde eşit, şeffaf ve dürüst belediyecilik anlayışı ile çalışacaklarını belirtti.

Kaya, merhum Bülent Ecevit'in prensiplerini Şile’de hayata geçirecekleri projelerle yaşatacaklarını ifade etti. Şile’yi sevgi odaklı, halkçı ve üreten kent anlayışı ile yöneteceklerine dikkat çeken Kaya, çok sayıda projesini Şileliler için hayata geçireceğini kaydetti.

Sokak sokak Şile’yi gezen ve Şilelerin sıkıntılarını dinleyen Kaya, temel felsefesinin Şile’ye hizmet olduğunu ve hayata geçirecekleri projelerle Şile’yi dünya markası mega kent yapmayı hedeflediklerini söyledi.

TESPİH USTALIĞINDAN SİYASETE

Tespih kültürünü özellikle sosyal medya aracılığıyla yeniden canlandıran Koleksiyoner ve tespihin filozofu genç işadamı Ümit Yaşar Kaya, “Osmanlı gittiği her yere Tespih kültürünü de götürmeyi başarmıştır. Osmanlı’da tespih yaşamın vazgeçilmez bir parçasıydı. Siyasetin akıl almaz dengesiz terazisi bazen sabır bazen hamd gerektirir. Tespih bir gönül yolculuğu, bir dengedir. Tespih sabırdır, tespih hamddır. Sabırla ve hamd ile millete hizmet için 2019 yerel seçimlerinde ben de varım” diye konuştu.

Ümit Yaşar Kaya Kimdir

Ümit Yaşar Kaya, 1970 Ardahan doğumludur. Kökeni Ahıska Türklerine dayanmaktadır. Babası Mikail Kaya İstanbul Maltepe DSP teşkilat kurucularından ve DSP İlçe Başkanlığı görevinde bulunmuştur.  Daha sonra Maltepe Belediye Meclis ve Encümen Üyeliği görevini yürütmüştür. Kendisi siyasete 1990 yılında Maltepe DSP Gençlik kolu Yönetim Kurulu Üyeliği ile başladı. 1990-1993 Yıllarında İstanbul Anadolu yakası DSP Gençlik Kollarınınım Yönetimine girdi.

İlk ve orta öğrenimi Almanya'da, lise eğitimini ise İstanbul Maltepe’de tamamlamıştır. Almanya’nın Münich Şehrinde folklor, yüzme, masa tenisi, futbol, Uzakdoğu sporları ile kendini geliştirmiştir. Faaliyet gösterdiği dallardan madalyaları ve sertifikaları bulunmaktadır.

Babasının öğretmenlik yaptığı yıllarda Kandıra, Şile ve Ağva’da yaşamıştır. İstanbul'da 6 yıl belediye ve sendika yöneticiliği ile özel bir bankada 8 yıl yöneticilik yapmıştır.

Maltepe Belediyesi’nde işçi olarak görev yapan Kaya, daha sonra Belediye-İŞ Sendikası Yönetim Kurulu üyeliği ve vekâleten de mali sekreterlik görevi yapmıştır. Ayrıca belediye işçilerinin sosyal ve ekonomik haklarının iyileştirilmesi ile ilgili yaklaşık 40 projede görev aldı.

Ekip çalışmasına önem veren Ümit Yaşar Kaya, yeniliklere açık genç bir girişimcidir ve evrensel gelişmeleri iyi analiz ederek ticarette 12. Yılını doldurmuştur. Ayraca Şile ve mahallelerine gıda dağıtımı yapan bir şirket ile uzun yıllar ortaklık yapmıştır.

Aynı zamanda tespih ustası olan Kaya, tesbih ve antika Koleksiyoneri olarak iş hayatına devam etmektedir. Yaptığı çalışmalar ve etkinliklerle Osmanlı tespih geleneğini tüm dünyaya tanıtmıştır.  Vatan sevdalısı olan Kaya, “Özümüz Millet, Sözümüz Hizmet” sloganıyla Şile’yi bir marka kenti yapmaya taliptir. İki yabancı dili iyi derecede bilmektedir. Bilgisayar ve spor eğitmenliği bulunmaktadır. 



Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

DAYAKÇI İMAM SERBEST BIRAKILDI
Ağrı'nın Diyadin ilçesinde, Kuran kursunda çocuğa şiddet uyguladığı için gözaltına alınan din...

Haberi Oku