Gündem:
SAĞLIK ÇALIŞANLARINA BU KEZ DE GECE DARBESİ
SAĞLIK ÇALIŞANLARINA BU KEZ DE GECE DARBESİ

Hükümetten sağlık çalışanlarına 'Gece' darbesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan önerge, TBMM'de görüşmeleri devam eden iş güvenliğiyle ilgili torba yasa tasarısına konulacak.

Yasada yapılacak değişiklikle hizmetler sektöründe 7.5 saatin üzerinde gece çalışması mümkün hale gelecek. Bundan en fazla sağlık sektöründe çalışanlar ile özel güvenlikçiler etkilenecek.
 
Doktor ve hemşire gibi sağlık görevlileri ile özel güvenlikçiler, 7.5 saat sınırına uymadığı gerekçesiyle artık işveren hakkında dava açamayacaklar.

Mevcut uygulamada gece 7.5 saatten fazla çalıştırılan sağlık çalışanları ile özel güvenlik görevlileri, işverenleriyle anlaşmazlığa düştüklerinde yasadaki 7.5 saat sınırlamasını gerekçe gösterip, haklı sebepten dolayı iş akdini feshedip kıdem tazminatı alabiliyordu.


Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BURSALI, ERDOĞAN'dan ÖZÜR DİLEDİ
Monoca’da lüks yat kulübünde ıstakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AKP’de hedef tahtasına konan...

Haberi Oku