Gündem:
SANA: 'TARİHTE GÖRÜLMEMİŞ BİR HIRSIZLIK ve SALDIRI'
SANA: 'TARİHTE GÖRÜLMEMİŞ BİR HIRSIZLIK ve SALDIRI'

İhvancı Erdoğan Rejimi Tarihte Görülmemiş Bir Hırsızlık ve Saldırıya İmza Attı

SANA'nın çok ağır ifadeler kullandığı haberin başlıkları özetle şöyle;

"İhvancı Erdoğan rejimi, IŞİD terör örgütünün himayesi ve yardımıyla Suriye topraklarında, Suriyelilere ve Ermenilere karşı işlediği katliamlarla tarihe geçen Osmanlı Sultanlığının Kurucusunun mezarının bulunduğu Süleyman Şah türbesindeki kalıntıları çalarak tarihte eşi görülmemiş bir hırsızlık ve saldırıya imza attı.

Sabah şafağın sökmesiyle “sıfır sorun” politikasının sahibi, Erdoğan Rejimi hükümetinin lideri Ahmet Davutoğlu, kameraların karşısına çıkarak “Başarılı ve Kapsamlı Askeri Operasyon” olarak isimlendirdiği saldırıyı ve Süleyman Şah Türbesindeki kalıntıların ve Türbeyi korumakla görevli 40 askerin, IŞİD terör örgütünün hâkim olduğu bölgeden alındığını anlattı.

Musul’da Türkiye Konsolosluğunda IŞİD Teröristlerinin Türk Yetkililerden Aldıkları Talimatlar Kirli Ticareti Gün Işığına Çıkarttı

Daha öncesinde de Erdoğan rejimi Irak’ın Musul kentinde IŞİD terör örgütü tarafından rehin alınan 49 Türk diplomatın kurtarılması çalışmaları sırasında Musul’da Türkiye Konsolosluğunda IŞİD teröristlerinin Türkiyeli yetkililerden telefonlar aracılığıyla aldığı talimatlar IŞİD ile Türkiye’deki Erdoğan hükümeti arasındaki kirli ticareti gün ışığına çıkardı.

Süleyman Şah Türbesi ile Türkiye arasındaki yolda IŞİD teröristlerinin yoğun bir şekilde yayılmış olduğunu ortaya koyan onlarca rapora rağmen Davutoğlu kameralar karşısında Süleyman Şah türbesindeki kalıntıların 100 askeri araç, 39 tank ve 572 askerin katıldığı operasyonla hiçbir çatışma yaşanmadan “iade” alındığını söylüyor.

IŞİD Teröristleriyle Dolu 35 Km Yolun Herhangi Bir Çatışma Olmadan Geçilmesi İşbirliğinin Şüphe Götürmez Kanıtıdır

Siyasi gözlemci ve analistler; İhvancı Adalet ve Kalkınma Partisi hükümeti başkanının açıklamalarının, söz konusu operasyonun IŞİD teröristleri ile Türkiye Askerleri arasındaki güvenilir işbirliği ile düzenlendiğinin yansıması olduğunu ifade ettiler.

“Sıfır Sorun” teorisinin sahibinin gururla anlattığı güçlerin Türbe ile Türkiye Sınırı arasında IŞİD teröristleriyle dolu 35 km uzunluğundaki yol boyunca herhangi bir saldırıya maruz kalmadan gelmesinin başka bir açıklaması olamayacağını vurguladılar.

Ammar Bin Yaser Türbesini tahrip eden bu karanlık tekfirci teröristler aylardır Süleyman Şah Türbesinin güvenilir koruyucuları olarak kalmış olmaları, Suriye uygarlığının tahrip edilmesi ve halkının katledilmesinde karanlık tekfirci IŞİD teröristleri ile Erdoğan rejimi arasındaki koordinasyon ve işbirliğinin şüphe götürmez kanıtını teşkil ediyor.

Davutoğlu Kendi İddialarını Kendisi Çürüttü

Davutoğlu’nun, yüzlerce kişinin huzurunda ve Erdoğan rejiminin IŞİD teröristlerine sınırsız bir destek sunduğu bilgileri ışığında dile getirdiği “Süleyman Şah Türbesine olası bir saldırıya cevap vermeye hazırız” iddiaları kendiliğinden çürümüş oldu.

Çalıntı Petrolün Satışına Aracılık Eden Erdoğan Rejimi Teröristlere Sahte Evrakla Araç da Sağladı

Türkiye basını ve istihbarat birimleri, IŞİD teröristlerinin Suriye ve Irak’tan çalınan petrolleri satın alan ve satışına aracılık eden Erdoğan rejimi ve tüccarların aynı zamanda “Joker” adı altında IŞİD teröristlerine Suriye halkı ve yönetimine karşı saldırılarda kullanmak üzere, sahte evrak ve sembolik fiyatlarla 5200 araç sattıklarını ortaya çıkardı.

Erdoğan İstanbul’da bulunan Suriye konsolosluğuna, 1921 yılında Türkiye hükümeti ile Fransız işgali otoriteleri arasında yapılan anlaşma gereğince, Süleyman Şah türbesine yönelik operasyon düzenleneceğini ve türbede bulunan kalıntıların başka bir yere alınacağı bilgisinin verildiğini ancak, her zaman olduğu gibi, Suriye hükümetinin cevabını beklemeden operasyonu başlattıklarını açıkladı.

Davutoğlu Kameralar Karşısında Fransız İşgali Otoriteleri ile Türkiye Hükümeti Arasındaki Anlaşmalara Uygun Hareket Edildiğini İddia Ediyor

Davutoğlul kameralar karşısında Süleyman Şah Türbesi operasyonu ile ilgili açıklamalarında Türkiye’nin, uygulanmakta olan anlaşmalara büyük bir önem verdiğini yansıtmak için büyük bir çaba harcadı. Operasyonu “Suriye Topraklarında Bölgenin Güvenliği İçin Kalıntıların Daha Sonra Tekrar Süleyman Şah Türbesine Nakledilecek” şeklinde tanımlayarak Fransız İşgali Otoriteleri ile Türkiye Hükümeti arasında 94 yıl önce imzalanmış anlaşmaya işaret ediyor.

Kirli ticaret peşinde sürüklenen, tekfirci karanlık terör gruplarına her türlü desteği sunan dünyada ve Suriye’de masum insanların kanına eli bulaşmış Erdoğan rejiminin bugüne kadar ifşa olan politikaları; uluslararası toplum, BM Güvenlik Konseyi ve Birleşmiş Milletler Örgütüne net bir tutum belirlemeyi dayatıyor."

SANA-Suriye Arap Haber Ajansı


Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BURSALI, ERDOĞAN'dan ÖZÜR DİLEDİ
Monoca’da lüks yat kulübünde ıstakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AKP’de hedef tahtasına konan...

Haberi Oku