Gündem:
'SANIKLARI ÖYLE TEŞHİRE KİMSENİN HAKKI YOK'

'SANIKLARI ÖYLE TEŞHİRE KİMSENİN HAKKI YOK'

Görüntülerden büyük utanç duyduğunu kaydeden Perinçek, “Bütün yurttaşlarımız utanç duymalı. Sanıkların o davaya getirilişleri, kementler atılması vs. bir kere Türklüğe yakışmaz, insanlığa yakışmaz,  hukuka uymaz. Vicdana, hiçbir şeye sığmaz. Hepimizin isyan etmesi lazım. Sanıkları öyle teşhir etmeye hiç kimsenin hakkı yok” dedi.
 

HÜKÜMET  UYGULAMAYA SON VERMELİ
 

Yaşanan olayları engellemesi için hükümeti uyaran Perinçek, “Hükümeti de ihtar ediyoruz. Derhal bu uygulamaya son verin. O duruşmalara bu insanları bu şekilde getiremezsin. İster sivil olsun, ister asker olsun. Burada ben bir hınç da görüyorum. Orada FETÖ’cülere karşı bir uygulama değil, Türk ordusuna karşı, onu itibarsızlaştırma. Pekiyi, bu orduyu itibarsızlaştırdın, bu milleti kim koruyacak, bu milleti kim savunacak? Ateşler içinde olan bir Ortadoğu’da senin ordun olmazsa ne yapacaksın? Ayak altında kalırsın. Bu uygulama Türkiye’nin birikimine, asaletine, devlet geleneğine, ordu geleneğine, hiçbir şeye yakışmaz. Bizim cumhuriyetimizin tarihinde böyle şeyler yok. Sanıklar getirilecek, insanlar bir nevi orada manevi olarak linç edilecek. Ben şahsen orada olsam tek başıma ip atan adamın karşısına çıkarım. İsterlerse beni linç etsinler. Türkiye’nin böyle vicdanlara ve kararlılıklara ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.
 

FETÖ’ye  FIRSAT VERİLMEMELİ
 

Yaşananların FETÖ ile mücadeleye değil, FETÖ’ye yaradığını vurgulayan Perinçek şu görüşleri savundu: “İnsanlar FETÖ mensuplarının mahkum edilmesini falan değil, bu davalarla ilgili uygulamaları yapan kamu makamlarına cephelerini dönmeye başlıyor. FETÖ’cülerin kendilerini korumaları için de malzeme verilmiş oluyor. Burada merkezi bir uygulamaya ihtiyaç var. Yani planlı, stratejisi olan, son derece kısa ve suça yönelik iddianameler yapmak lazım. Uzun uzun sayfalar, hikayeler, masallar değil, gerçek hukuki iddianameler yazmak lazım. İkincisi çok sanıklı davalar çok yanlış. Çok sanıklı davalar demek, bu işler sürüncemeye bırakılır, uzar gider ve adil yargılamalar olmaz. Haksız tutukluluklar lüzumsuz yere uzar. Adalet bir an evvel tecelli etmediği için toplumda yavaş yavaş bıkkınlık ve hatta sanıkları hoş görmeye başlayan duygular yükselmeye başlar. Onun için kısa iddianameler, suçu tanımlayan iddianameler ve az sanıklı davalar. Gruplara ayrılabilir. Bizim ceza usulü kanunumuza göre gruplandırmalar mümkün. Bütün bunların bir merkezden planlanması ve yürütülmesi gerekiyor.”
 

FETÖ FİTNE PLANLIYOR
 

Davaları yakından takip ettiğini belirten Perinçek şunları söyledi:
 

“Bir avukat arkadaşımla uzun uzun görüştüm. Karşı tarafta da, FETÖ’cüler arasında müthiş bir fitnenin planlandığını  aktardı… Siz hukuku uygulamaz, kararlı bir şekilde olayın üzerine gitmezseniz karşı tarafa da yavaş yavaş kendini toparlama ve karşı hamlelere geçme imkanları tanırsınız. Tabi, bu Amerika-Türkiye arasında meydan okumalar da bunlara bir umut ve cesaret veriyor. Bakın, FETÖ’cülerin ‘Türk ordusu yenilsin. Türkiye’deki yönetim değişsin,  hapishanelerden çıkalım’ şeklinde bir umutları olduğu anlaşılıyor. Bu boş, buradan söylüyoruz. Türkiye’nin bu FETÖ ve PKK’yla mücadele meselesini kararlı, hukuka dayanarak ve bütün milletin güçlerini toparlayarak, harekete geçirerek, hem devletin yaptırım imkanlarını kullanarak hem de diğer toplumsal, ideolojik, kültürel imkanları ve toplumun dayanışmasını birleştirerek kesin sonuçlara ulaştırması gerekiyor. “



Aydınlık Gazetesi
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BOLAT'tan KIZDIRAN ET AÇIKLAMASI
Et fiyatlarına gelen peş peşe zamların ardından vatandaşlar neredeyse kasabın yolunu unuttu. Seçimden...

Haberi Oku