Gündem:
ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERDEN İSYAN!
ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERDEN İSYAN!

'Bana şerefsiz diyen otobüs şoförü bu cesareti Erdoğan’dan alıyor'


Gaziler hükümete yönelik eleştirilere yer verdikleri basın açıklamasında “Şu anda Cumhurbaşkanı olan Tayyip Erdoğan "Referanduma Evet demek Şehit Aileleri ve Gaziler için pozitif ayrımcılık demektir’ diye hem söylemiş hem de bütün Türkiye de billboardlara yazdırmıştı. Fakat başbakanın pozitif ayrımcılığını gören Şehit Aileleri ve Gaziye rastlamadım. Herhalde Sn. Başbakan pozitif ayrımcılığı yaşadığımız bu süreçte PKK ve APO’ya verdi." dedi.

İşte o basın açıklamasının tam metni:

“Şu an yapacağımız basın açıklaması sizlere siyasi gelebilir fakat bizleri itibarsızlaştırmalarının ve bu kadar çok şehit gelmesinin bu siyasetin sebebi ve kurbanı olduğumuz için bu açıklamayı yapmak zorunda kalıyoruz.


Eski Başbakanımız ve şu anda Cumhurbaşkanı olan Tayyip ERDOĞAN ‘Referanduma EVET demek Şehit Aileleri ve Gaziler için pozitif ayrımcılık demektir’ diye hem söylemiş hem de bütün Türkiye de billboardlara yazdırmıştı.

Fakat başbakanın pozitif ayrımcılığını gören Şehit Aileleri ve Gaziye rastlamadım. Herhalde Sn. Başbakan pozitif ayrımcılığı yaşadığımız bu süreçte PKK ve APO’ya verdi.


"ŞEHİT OLACAKSIN, O ÜLKENİN BAŞBAKANI BU OLAYLARA 'SEKTÖR' OLARAK BAKACAK"

Fakat daha sonra söyledikleri sözler yenilir yutulur değil. Vatan için kolunu bacağını vereceksin, Şehit olacaksın sonrada o ülkenin başbakanı bu olaylara ‘sektör’ olarak bakacak. Hangi ülkede bir başbakan, milletin karşısına çıkıp, biz Şehit ailelerine şuradan şu kadar, buradan şu kadar tazminat veriyoruz der. Kolunu, bacağını, gözünü kaybeden Gaziye şu kadar aylık veriyoruz der.

Bizler vatan ve milleti namus gördük ve bu uğurda Gazi olduk Şehit olduk,

Çözüm süreci bülbülleri şakıya dursun,


Akil cambazları PKK’yı ve APO’yu masummuş gibi göstersin,

Türkiye yol geçen hanına döndü,


Koca Türkiye bir terör örgütü ile pazarlığa zorlanıyor,

Bebek katilleri lüks villalara taşınması için gün sayılıyor.


Yaşadığımız süreçte PKK’ya verilen tavizler, Öcalan ile müzakere, askerin elini kolunu bağladı,

İmzasız mektuplarla teröristlerle çatışmaya giren askerler hapse atıldı,


Askerler kışlalara hapsedilip meydanlar teröriste bırakıldı,

PKK doğuda yol kontrolü yaparak savcıdan, kaymakamdan, askerden kimlik sorar hale geldi,


PKK askerimizin, korucularımızı sokak ortasında başına kurşun sıkarak katletti.

Aman çözüm sürecine zeval gelmesin, yoksa vatan haini ilan edilirsin.


Sayın Başbakan ne dedi "Hainler cezalandırılacak",

"SİZLERİN UYGULADIKLARI POLİTİKALAR YÜZÜNDEN BU TERÖRİSTLER RAHATÇA ASKERİMİZİ Mİ KATLETMEDİ Mİ?"


Buradan Sayın Başbakana sesleniyorum sizlerin bu uyguladıkları politikalar yüzünden bu teröristler rahatça askerimizi katletmediler mi ?

PKK’nın meclisteki temsilcisi dişe diş diyerek "Türk askeri 3 gerillayı vurdu, sonucunda 3 asker öldü" cesaretini bunların uyguladığı politikalardan dolayı değil midir?

Ve en sonunda dün yaşadığımız olay;


Ben Şırnak’ta 7 yıl boyunca Özel Hareket Birliğinde görev yaptım, yanımda birçok arkadaşım Şehit oldu, Gazi oldu ve sonunda 2 kolumu, 1 bacağımı ve 1 gözümü kaybettim.

Dün akşam Ankara Büyükşehir Belediyesi belediye otobüsüne bindim, otobüse binerken Gazi olduğumu söyledim, bana binerken otobüs şoförü, bir şey söylemedi inerken de, bana "Kart basmadınız" dedi, bende Gazi olduğumu Cipli kartımın ve kollarımın olmadığını belirttim, Bunun üzerine bana Gazi olman beni ilgilendirmez, kart basmam için ısrar etti, ve sonunda bana bağırarak insanların için de “Sizin gibi şerefsizlerden bıktım,” ben “kendimin Gazi olduğunu belirttim,” o da bana “Senin gibi Şerefsiz bir Gaziden 2.500 TL tazminat aldım, Benim için mi Gazi oldun Şerefsiz” diyerek üzerime yürüdü.


"SİZLERİN UYGULADIĞI POLİTİKALAR YÜZÜNDEN BİZLERE BU İNSANLAR 'ŞEREFSİZ' DİYE HİTAP ETMEKTEDİR"

Şimdi bu durum Başbakan, Cumhurbaşkanına sesleniyorum sizlerin uyguladığı politikalar yüzünden bizlere bu insanlar “ŞEREFSİZ” diye hitap etmektedir.


Bana yapılan bu hakaret benim şahsıma değil bütün Gazilere Şehit ailelerine yapılan bir hakarettir.

Biz Gaziler bunun peşini bırakmayacağız. Bunun hesabını soracağız, Başbakanın, Cumhurbaşkanın soramadığı hesabı biz soracağız.


Buradan Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih GÖKÇEK ve bu uygulamalarını protesto ediyoruz.

Saygılarımızla”


CHP'Lİ UMUT ORAN'DAN AÇIKLAMA

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, terör gazisi Yılmaz Yiğit’in dün gece Ankara’da belediye otobüsünde hakarete maruz kalması üzerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in özür dilemesini ve şoför Vahit Çatal hakkında gerekli cezayı vermesini istedi.

Hükümetin açılımı sürerken şehitlerin geldiğini, gazilere hakaret edildiğini belirten Oran, “Masanın üzerinde silah varken müzakere olmaz. Silahı elinde tutan seni esir alır, istediği zaman tekmeyi vurur masayı dağıtır” diyerek AKP hükümetinin politikasını eleştirdi.

Umut Oran, “Hitler taktiklerini uygulayan hükümet şimdi ‘makul şüphe’ ile artık ‘ileri faşizme’ geçmek üzere. AKP’ye karşı laf eden, ağzını açan herkesi hapsedecekler, malvarlığına el koyacaklar. Artık yeter bu daha nereye kadar gidecek, buradan herkese Susma Sustukça Sıra Sana Gelecek diyorum” şeklinde konuştu.




ODA TV
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku