Gündem:
ŞEHİTLERİMİZİ TOPRAĞA VERDİK

ŞEHİTLERİMİZİ TOPRAĞA VERDİK

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde düşen helikopterde şehit olan 42 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Zeki Koç'un cenazesi, memleketi Osmaniye'nin Düziçi İlçesi'nde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Uzman Çavuş Zeki Koç için ilçeye bağlı Bostanlar Köyü'nde düzenlenen törene Maliye Bakanı Naci Ağbal, Osmaniye Valisi Kerem Al, AK Parti Osmaniye Milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu, Dr. Suat Önal, MHP Osmaniye Milletvekili Doç.Dr. Ruhi Ersoy, 39'uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, ilçe ve belde belediye başkanları, şehidin ailesi ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Şehit annesi Zeynep Koç, babası Ali Koç, eşi Fadıma Koç, çocukları Alican Koç (17), Emine Nur (7) ve Ethem Tuğra (5) ve kardeşleri tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Baba Koç, "Oğlum sana hakkım helal olsun" diyerek dua etti.

Daha sonra İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu'nun kıldırdığı cenazesi namazının ardından şehidin cenazesi, götürüldüğü köy mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehit Koç'un ilçenin 54'üncü şehidi olduğu öğrenildi.

Helikopter şehidi pilot yüzbaşı, gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı

Düşen helikopterde şehit olan 32 yaşındaki Pilot Yüzbaşı Serhat Sığnak, Adana'da gözyaşlarıyla toprağa verildi. Şehidin şapkasını takan ağabeyi ile babası asker selamıyla cenazeyi uğurlarken, kız arkadaşı tabuta sarılıp feryat etti. Tabutu omuzlayan Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik de gözyaşlarını tutamadı.

Kazada helikopteri kullanan pilotlardan olan şehit Yüzbaşı Serhat Sığnak için Sabancı Merkez Camii'nde tören düzenlendi. Adana Valisi Mahmut Demirtaş, milletvekilleri, 6'ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Hakan Atınç, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü, bürokratlar ile çok sayıda vatandaşın katıldığı cenaze töreninde, Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, ellerini hiç bırakmadığı şehit yakınlarına başsağlığı diledi.

Tıp fakültesini kazanacak kadar başarılı olmasına karşın hayalini kurduğu askeri pilotluğu seçen şehidin babası emekli hava astsubay Hayati Sığnak ile öğretmen annesi Semiha Sığnak ve ağabeyi peyzaj mimarı Orhan Sığnak uzun süre gözyaşı döktü.

KIZ ARKADAŞI FENALIK GEÇİRDİ

Şehidin annesi Semiha Sığnak, "5 gün sonra Şırnak'tan gelecekti, ciğerimiz yandı, ocağımız söndü" diye ağıt yakarken, şehidin asker şapkasını takan ağabeyi Orhan Sığnak ise, "Ocağımıza ateş düştü, daha 32 yaşındaydı. Kardeşime doyamadım, kaç ocağa ateş düştü" diyerek ağladı.

Şehidin ağabeyi ve annesinden sonra tabuta sarılan evlilik hazırlığı yaptığı kız arkadaşı Banu Hoşgören de uzun süre gözyaşı döktü. Fenalık geçiren Banu Hoşgören'i şehit yakınları teselli etmeye çalıştı.

Acılı aileye başsağlığı dileyen Bakan Ömer Çelik de, tören boyunca şehidin ağabeyi ve babasının elini tuttu. Gözyaşlarını tutamayan Bakan Çelik, daha sonra şehit yakınlarıyla birlikte tabuta omuz verdi.

Cenaze başında bekleyen askerlerin yanı sıra şehidin Malatya'da görevli devre arkadaşı 2 pilot yüzbaşı da tabut başında saygı nöbeti tuttu. Kılınan cenaze namazı sonrası şehit Pilot Yüzbaşı Serhat Sığnak, Adana Asri Mezarlığı'nda bulunan şehitlikte toprağa verildi.

Mersin şehidini sonsuzluğa uğurladı

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 24 yaşındaki Uzman Onbaşı Mustafa Sarı, memleketi Mersin'de gözyaşları arasında sonsuzluğa uğurlandı.

Bekar olan Uzman Onbaşı Mustafa Sarı'nın cenazesi helallik alınmasının ardından Muğdat Camii'ne getirildi. Cenazenin camiye getirilmesi sırasında aile fertleri, yakınları ve arkadaşları gözyaşlarına boğuldu. Cenaze törenine Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Vali Özdemir Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Kanat, Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, protokol mensupları, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bakan Elvan, gözyaşı döken acılı baba Yahya Sarı ve anne Beyhan Sarı'ya başsağlığı dileğinde bulundu.

Şehit Uzman Onbaşı Mustafa Sarı'nın cenaze namazı Müftü Dursun Ali Coşkun tarafından kılındı. Şehit Uzman Onbaşı Sarı'nın cenazesi, götürüldüğü Akbelen Mezarlığı'ndaki Mersin Şehitliği'nde gözyaşları arasında toprağa verildi. Türk bayrakları açan vatandaşlar da terör örgütüne lanetler yağdırdı.



DHA
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku