Gündem:
ŞİDDETLİ YAĞMUR NE KADAR SÜRECEK?
İSTANBUL'DA ŞİDDETLİ YAĞMUR

ŞİDDETLİ YAĞMUR NE KADAR SÜRECEK?


Meteoroloji'nin uyarısı gerçek oldu, İstanbullular akşam saatlerinde sağanak yağmur altında kaldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun Mayıs ayının ortasından bu yana mevsim şartlarına uygun atmosferdeki kararsız yapıya bağlı gök gürültülü sağanak yağışların etkisinde olduğunu hatırlatarak,  gök gürültülü sağanak yağışların önümüzdeki hafta başına  kadar yurdun güneydoğu kesimleri dışında yurt genelinde etkili olmaya devam etmesinin tahmin edildiğini açıkladı.

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre, gök gürültülü sağanak yağışların bugün yurdun büyük bölümünde (Güney Ege ve Batı Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'nun güney kesimleri dışında  yurt genelinde) etkisini sürdürmesi; yarın yağışlı sistemin doğuya hareket ederek; Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun kuzey kesimlerinde etkili olduktan sonra yurdu tekr etmesi beklendiği, ancak aynı gün akşam saatlerinden itibaren yurdun batı kesimlerinden başlayarak yeni bir yağışlı sistemin etkisine girmesi, Marmara'nın güneybatısı, Kıyı Ege, Antalya'nın batısı ve Burdur’un sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Ankara ve İstanbul’da yarın ara verdikten sonra gelecek hafta başına kadar aralıklarla etkili olması beklenmektedir. Gök gürültülü sağanak yağışların Çarşamba gününden itibaren önümüzdeki hafta başına  kadar yurdun  güneydoğu kesimleri dışında yurt genelinde etkili olmaya devam etmesi beklendiği belirtildi.

Hava şartlarının sebep olabileceği riskler (Yıldırım, dolu, su baskınları ve ani sel, kısa süreli fırtına vb.) sebebiyle vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları tavsiye edildi.


Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku