Gündem:
SINIRDA 'ÇOK CİDDî' HAREKETLİLİK
SINIRDA 'ÇOK CİDDî' HAREKETLİLİK

İKİ MAHALLE BOŞALTILIYOR    

Son günlerde sınıra aşan mermilerin Türkiye tarafına gelmesi ve bugün de 4 kişinin yaralanmasının ardından Şanlıurfa Valiliği sınır hattında bulunan ve güvenlik riski taşıdığı saptanan eski Kürtçe adı Atmanek olan Küçükkendirli ile Büyükkendirli mahallelerinin boşaltılmasına karar verdi. Karar sonra güvenlik güçleri mahallelerde yaşayanlara kararı tebliğ ederek, tahliyelerin biran önce yapılmasını istedi. Zırhlı araçlardan da sık sık tahliye kararı duyuruldu.

Yetkililer mahallelerde yaşayan ve gidecek yerleri olmayan kişilerin geçici süreyle resmi kurumların misafirhanelerine yerleştirileceğini bildirdi.

SINIRA TANK SEVKİYATI            

Çatışmaların yoğunlaştığı Kobani'den Türkiye tarafına havan topu ve uçaksavar mermisi düşmesinin ardından askeri yetkililerin sınır hattındaki güvenlik önlemlerini artırdığı görüldü. Bölgeye giriş-çıkışlar yasaklanırken, sınır hattına tank sevkiyatı da yapıldı.

GAZETECİLER SINIR HATTINDAN İLÇEYE DÖNDÜ 

Bu arada sınır hattında günlerdir görev yapan basın mensuplarının bulunduğu alan da riskli olduğu gerekçesiyle güvenlik güçlerince boşaltıldı. Askeri yetkililerin boşaltılması yönünde verdiği karar sonrası gazeteciler Kobani'yi gören yüksek noktadan indirildi. Ancak, gazeteciler bu kez Kobani'ye destek için bölgede toplanan grupların hedefi olma endişesi taşıması üzerine, askeri zırhlı araçlar eşliğinde sınır hattından ilçe merkezine dönmek zorunda kaldı. Yetkililer, yarın sabah basın mensupları için sınır bölgesinde daha güvenli uygun bir yer bulunacağını belirttiler. 

Öte yandan çatışmaların yoğunlaşması ve Türkiye tarafına mermiler gelmesi üzerine 2'inci Hudut Taburu'ndan 4 Zırhlı Personel Taşıyıcı sınır hattına sevk edildi.

Ayrıca güvenlik güçleri, sınıra yaklaşık 2 kilometre mesafede bulunan gazetecilerden de bulundukları bölgenin riskli olduğu için daha geriye gitmelerini istedi.

OBÜSLE “SURUÇ” YANITI 

Kobani’de IŞİD ile PKK’nın Suriye kolu PYD’nin askeri gücü YPG arasında devam eden çatışmalarda bir havan mermisinin Suruç’ta bir evin duvarına isabet ederek 4 kişinin yaralanması üzerine, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) angajman kuralları kapsamında anında yanıt vererek Suriye tarafını top ateşine tuttu.

Askeri kaynaklar, daha önceki olaylarda olduğu gibi Suriye tarafında atış yapılan yerlerin koordinatlarının anında tespit edildiğini ve yakınlardaki karakollarda konuşlu 155 milimetrelik Obüs toplarıyla hemen yanıt verildiğini söylediler. Yetkililer, koordinat ölçümü yapılırken, karşı taraftan ateşlemenin kim tarafından yapıldığına bakılmaksızın misliyle yanıt verildiğini vurguladılar. Türkiye topraklarına yönelik tacizlerin sürmesi halinde, yine aynı yöntemle misliyle yanıt verilmeye devam edileceği bildirildi. Sınır boyunca zırhlı birlikler dahil tüm askeri güçlerin teyakkuz durumda olduğu, bölgedeki birliklerin an be an gelişmelerle ilgili Genelkurmay Karargahı’nı bilgilendirdiği ifade edildi.

TOP MERMİSİ BİR EVE DÜŞTÜ

Öğle saatlerinden itibaren çatışmaların şiddetlendiği Suriye’nin Kobani tarafından saat 13.20’de atılan bir havan mermisi, sınırı aştı ve 2 kilometre mesafedeki Suruç’un Atmanek Mahallesi’nde bir evin duvarına isabet ederek patladı. Patlamada, şarapnel parçaları ve kırılan duvardan seken taşlardan, evde bulunan 4 kişiyi yaraladı. Yaralananlar otomobillerle Suruç Devlet Hastanesi’ne götürülürken, bölgede güvenlik güçleri önlemlerini artırdı.



Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
diablo-diablo 10 yıl önce

hvan ya da top tipi silahlar rastgele değil, koordinat ve kerteriz denilen yöntemlerle ateşlenir. ciddi bir koordinat hatası yapılmadığı sürece, en fazla 100 metre şaşabilir. ben bu silahların sınırımıza kasıtlı olarak ateşlendiğine inanıyorum.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BURSALI, ERDOĞAN'dan ÖZÜR DİLEDİ
Monoca’da lüks yat kulübünde ıstakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AKP’de hedef tahtasına konan...

Haberi Oku