Gündem:
SİVAS ACISININ 22. YILDÖNÜMÜ
SİVAS ACISININ 22. YILDÖNÜMÜ

Sivas'a 2 Temmuz 1993 tarihinde, Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri kapsamında kente gelen davetlilerin konakladığı Madımak Oteli'nin ateşe verilmesi sonucu 33 aydın ve 2 otel görevlisi ile 2 eylemci olmak üzere toplam 37 kişinin öldüğü olayların 22'inci yıl dönümü kapsamında yapılacak anma programı için kentte tedbirler artırıldı.

Sabah saatlerinden itibaren kente giriş noktalarında polis ekipleri uygulama noktaları oluşturdu. Anma etkinlikleri için şehir dışından gelenleri taşıyan otobüsler ve araçlar, uygulama noktalarında durdurularak bagaj kontrolü yapıldı. Ayrıca otobüslerde seyahat eden kişilerin de kimlikleri tek tek kontrolden geçirildi. Kontrol işlemleri tamamlanan araçların kent merkezine girmelerine izin verildi.

VALİ BARUT: "OLAYDA ÖLENLERİN ACISI İÇİMİZİ YAKIYOR"

Sivas Olayları'nın 22'nci yıl dönümü nedeni ile ilk olarak Sivas Valisi Alim Barut, Belediye Başkanı Vekili Erdal Karaca, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Faruk Kocacık, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, Cem Vakfı Başkanı Ali Dağ ve bazı protokol üyeleri Valilik binasından yürüyerek eski Madımak Oteli bugünkü adıyla İl Özel İdaresi Bilim ve Kültür Merkezi binasına geldi.

Vali Barut ve beraberindekiler bina içerisinde oluşturulan ve olayda yaşamını yitirenlerin isimlerinin yazılı olduğu anı köşesine karanfil bıraktı. Vali Alim Barut, 2 Temmuz 1993'in tarih olarak Sivas'ın Sivaslının hafızasına acılarla dolu kara bir gün olarak geçtiğini belirterek şöyle konuştu:

"Görünene göre karar verenler ne kadar az şey gördüklerinin farkında olmayanlardır. İlk anda gördükleri gösterilmek istenendir. Hedef saptırılarak gerçeklerin görünmesi engellenmektedir. Provakatörler maalesef amacına ulaşmış Sivas'ın alnına kara bir leke çalınmıştır. Çatışma var gibi gösterilmiş, peşin hükümlerle şunu- bunu suçlamak olan olayı ortadan kaldırmaz. Ortak değerlerimiz o kadar çoktur ki farklılıklardan hareket ederek birlik ve beraberliğimiz bozulmaya çalışılmıştır. Sivas'ta yaşananlar bir çatışma değildir ve tamamıyla Sivas'a yönelik icra edilmiş olaylardır. Hoşgörü içerisinde 2 Temmuz 1993 tarihine kadar asırlardır bir arada yaşamış o gün bu gündür yine bir arada yaşayan ve bir arada yaşama arzusunda olan milletimizin birlik ve beraberliğinin huzur ve güvenliğine kast edilmiştir. Asırlardır senliğe benliğe mahal vermeyen bu topraklarda yaşanmış en kara bir gündür. Bu topraklar asırlarca kardeş yaşayan insanları ayrı gayrı yapmak için düzenlennen oyun üstüne oyun denemeleri kardeşi kardeşe düşman etme girişimleri ayırmadan bsölmeden hükmetmek imkansız olduğu için yapılmaktadır. Farklılıklarının derinlişterilip husumet doğacak ortam amaçlanmaktadır. 2 Temmuz 1993 öncesinde sonrasında höşgürülü bir arada yaşanan Sivaslılar kan ve gözyaşı içinde yaşamaya mecbur edilmesini lanet ve nefretle kınıyorum. Buradaki yangın maalesef Sivas'ın geleceğini ateşe verdi. Ne acılar dindi ne de ateş söndü. Bu acı bizim acımızdır. Hayatını bu olaylarda kaybedenlerin acısı hala içimizi yakmaktadır. Hepsi bizim değerimiz bizim geleceğimizdir. Geriye bakarak ilerlenmez. Tabi ki acılarımızı unutmayacağız, tarihin tekerrür etmemesi için birlik ve beraberliğimizi bozmadan geleceğe yöneleceğiz. Madımak Olayı yangınında hayatını kaybeden 37 vatandaşımızın anısı önünde saygı ile eğiliyor, rahmetle anıyor, milletimize, yakınlarına tüm Sivas'a ve Sivaslılara baş sağlığı diliyorum."


DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku