Gündem:
SOMALİ'de TÜRK DELEGASYONA BOMBALI ARAÇLA SALDIRI

SOMALİ'de TÜRK DELEGASYONA BOMBALI ARAÇLA SALDIRI

Somali’nin başkenti Mogadişu’da bomba yüklü araçla Türk delegasyonunu hedef alan saldırı düzenlendi. Saldırıda 5 Somalilinin yaşamını yitirdiği belirtiliyor.

'ÖLEN YADA YARALANAN TÜRK VATANDAŞI YOK'

Kızılay Genel Müdürü Mehmet Güllüoğlu, saldırıda herhangi bir Türk vatandaşının ölmediği ve yaralanmadığı bilgisini aldıklarını söyledi.

Somali'nin başkenti Mogadişu'da Türk heyetine yönelik düzenlenen bombalı saldırı olayının ardından bir televizyon kanalına telefon bağlantısı ile katılan Mehmet Güllüoğlu, son durumu aktardı. Bombalı saldırının, Türk heyetinin kaldığı otelin dışında meydana geldiği yönünde bilgi aldıklarını belirten Güllüoğlu, "Kızılay olarak 3 yıldır Somali'de çalışıyoruz. Zaman zaman saldırılar oluyor. Bu olaya çok şaşırdığımızı söyleyemeyiz. Belki korkutmak istediler, olabilir. Bize ulaşan bilgilere göre ekibimizden ve misafirlerden ölen yada yaralanan yok" dedi.

DAVUTOĞLU AÇIKLAMA YAPTI

İsviçre’nin Davos kentinde bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Somali’deki saldırıya ilişkin soru üzerine “doğrudan heyetimizi hedef alıp almadığına ilişkin değerlendirme devam ediyor” dedi. Davutoğlu, “Riskler olur ama Türkiye kararlı tutumunu sürdürür” diye konuştu.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN SALDIRIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

“Somali’de meydana gelen saldırı hakkında Somali Büyükelçimizden alınan ilk bilgilere göre ön heyet üyelerinin kaldığı otele yönelik bir saldırı girişimi olduğu, otelin kontrol noktasında patlama meydana geldiği, Somali tarafında can kaybı olabileceği, Türk tarafında herhangi bir can kaybı olmadığı, bir kişinin otelin kırılan camları nedeniyle hafifçe yaralanmış olabileceği, Somali makamlarının güvenlik seviyesini yükselttiği öğrenilmiştir.”



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku