Gündem:
SONUNDA DİYANET DE TAZİYE BİLDİREBİLDİ!
SONUNDA DİYANET DE TAZİYE BİLDİREBİLDİ!

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Fransa'daki saldırı hakkında "Müslümanlar olarak terör ve şiddete dayalı hiçbir eylemi tasvip etmemiz mümkün değildir. Bu saldırı, İslam'ın ve bu yüce dine mensup Müslümanların kendisine doğrudan yapılmış bir saldırıdır" dedi. Saldırı hakkında dünyanın farklı yerlerinden tepkiler gelmesine rağmen Diyanet'in sessiz kaldığı eleştirileri üzerine Görmez "Batıdaki tüm Müslamanların geleceğini olumsuz etkileyecebilecek bu saldırı hakkında yazılı açıklama yapmak yerine, çalıştığımız kurumlarla konuşarak, yüz yüze açıklama yapmak istedik" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez Fransa'daki saldırıya ilişkin basın açıklaması yaparak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Saldırıyı kınayarak konuşmasına başlayan Görmez, "Bu saldırı sadece Fransa'ya, Avrupa'ya, batıya karşı işlenmiş bir saldırı değildir. Dünyanın barışa değer veren bütün insanlarına karşı işlenmiş bir saldırıdır. Derin bir üzüntü içindeyim. Şiddetle kınıyor başta Fransız halkı olmak üzere bütün insanlık ailesinin acısını derinden paylaşıyorum" dedi.  
Görmez, "Müslümanlar olarak terör ve şiddete dayalı hiçbir eylemi tasvip etmemiz mümkün değildir. Bu saldırı, İslam'ın ve bu yüce dine mensup Müslümanların kendisine doğrudan yapılmış bir saldırıdır.  İslam Peygamberi Hz. Muhammed'in (S.a.v.) adının kullanılarak bir intikam duygusu ile yapıldığı söylenen bu katliam, aslında Hz. Muhammed'in (S.a.v.) bütün insanlığa kazandırdığı yüce değerleri yok etmeye yönelik açık bir saldırıdır. Bu saldırı, katliam, İslam'ın ve bu yüce dine mensup Müslümanların kendisine doğrudan yapılmış bir saldırıdır. Hiç kimse ve hiçbir Müslüman, ifade özgürlüğünü istismar ederek Hz. Peygambere karşı yapılan saygısız ve seviyesiz düşüncelere karşı onun asla tasvip etmeyeceği çirkin yöntemlerle karşılık veremez" diye konuştu. 

SORU - CEVAPLAR

İslam adına işlenen bu son olaylardan sonra Müslümanlar arasında din değiştirme iddiaları var?

Bize gelen böyle bir bilgi yok. Son yıllarda İslam coğrafyasında yaşananlar İslam dünyasında şiddetin gölgesinde İslam’ı bütün insanlara fraklı göstermesi bunun islamafobi’ye dönüşmesi gerçekten bütün Müslümanları derinden yaralamaktadır. Müslümanların özellikle İslam’ı temsil konusundaki zaafları insanları İslam’dan uzaklaştırmaktadır. İslam’ın kendisini bilmeyenler yanlış algılara sapabilirler. Bu yüzden bütün İslam bilginleri hassa olmalı.

AKP Milletvekili Metiner akrabalarının torpille bir yere yerleştirilmeleri konusunda Kuran’ı kaynak göstermişti ?

Yanlış olduğu bilinen şeyleri gündeme getirerek bugüne gölge düşürmeyelim.

Dünyanın farklı yerlerinden tepkiler geldi ancak Diyanet’in dün açıklama yapmaması eleştirildi?

Konu çok üzücü ve sonuçları itibariyle batıdaki tüm Müslümanlarının geleceğini olumsuz etkileyebileceği için yazılı açıklama yerine yüz yüze, birlikte çalıştığımız kurumlarla konuşarak açıklama yapmayı daha doğru bulduğu Diyanet İşleri.

İnsanlık 112 Eylül olayları ile başlayan ve dünyayı sarsan bu ateşin sönmesine katkıda bulunur. Ben bütün insanlığı inancı dini ne olursa olsun bütün dünyamızı kuşatmaya çalışan bu ateşi söndürmeye davet ediyorum.

Fransa Müslümanların yoğun olduğu bir ülke. Diyanet Fransa’daki kuruluşlarla olası bir önlem düşünüyor mu?

Hadiseler meydana geldiği andan itibaren bölgedeki bütün arkadaşlarımızla diyalog halindeyiz. Diğer dini kurumlarla da ilişkilerimiz yüksek seviyede yürümekte. Hepimizi kuşatan ateşin sönmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. 


Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

DAYAKÇI İMAM SERBEST BIRAKILDI
Ağrı'nın Diyadin ilçesinde, Kuran kursunda çocuğa şiddet uyguladığı için gözaltına alınan din...

Haberi Oku