Gündem:
'SÖZDE' ASKERİ CASUSLUK DAVASINDA TÜM SANIKLARA BERAAT

'SÖZDE' ASKERİ CASUSLUK DAVASINDA TÜM SANIKLARA BERAAT

İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yaklaşık 3.5 yıldır devam eden 'Askeri gizli bilgi, belge bulundurma' davası 356 sanığın tamamının beraatıyla sonuçlandı.

Tutuksuz sanığın bulunmadığı, önceki duruşmada Cumhuriyet Savcısı'nın elde edilen dijital delillerin sahte olduğu gerekçesiyle tüm sanıkların örgüt üyeliğinden beraatını istediği davada mahkemenin kararını Mahkeme Başkanı Orhan Kızıltaş okudu. Kızıltaş tüm sanıkların berat ettiğini duyurdu. Ölen sanık Alaattin Parmaksız'ın davasının düşmesine suçlardan beraatına, bugüne kadar yakalanamayan sanık Necdet Kılınç'ın da beraatına karar verildi. 

Mahkeme, soruşturma aşamasında görev yapan kamu görevlileri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına da karar verdi. Karar duruşmayı izleyen sanık ve yakınlara tarafından sevinçle karşılandı.



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku