Gündem:
STRAZBURG 'PERİNÇEK DAVASI'na ÇOK YOĞUN İLGİ
STRAZBURG 'PERİNÇEK DAVASI'na ÇOK YOĞUN İLGİ

1915 olaylarıyla ilgili İsviçre'de yaptığı konuşmalarda "Ermeni Soykırımı iddialarını reddettiği" gerekçesiyle bu ülkede 2007'de çeşitli mahkumiyet cezalarına çarptırılan Perinçek, 2008'de AİHM'e başvurmuş ve “İsviçre'nin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin ifade özgürlüğü ile ilgili 10'uncu maddesini ve yasa olmadan suçlama olamayacağına dair 7'nci maddeyi ihlal ettiğini” savunmuştu.

Doğu Perinçek ile davaya müdahil olan Türk hükümetinin tezlerine büyük ölçüde hak veren AİHM, İsviçre hükümetinin iddialarının aksine 1915 olayları ile Yahudi Soykırımı’nın kıyaslanamayacağını belirtmiş ve Perinçek’i haklı bulmuştu.

Kararı İsviçre'nin temyiz etmesi üzerine 28 Ocak'ta saat 09:15'te AİHM Büyük Daire'de görülecek davaya tüm dünyadan yoğun ilgi var.

Türkiye’den davayı izlemek için 200 kişilik bir heyetin İsviçre’ye gideceği açıklandı.

Bu isimler içinde Eski Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz, CHP Milletvekilleri Dilek Akagün Yılmaz ve Ali Özgündüz, Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Avukat Faik Işık, Nasuh Mahruki, Gülgûn Feyman Budak, Mustafa Mutlu, Barış Terkoğlu, Alev Coşkun ve çok sayıda bilimadamı, yazar ve asker bulunuyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek,  meclisteki üç partinin üçer temsilci göndererek davayı izleyeceklerini söylemişti.   


Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BURSALI, ERDOĞAN'dan ÖZÜR DİLEDİ
Monoca’da lüks yat kulübünde ıstakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AKP’de hedef tahtasına konan...

Haberi Oku