Gündem:
SURİYE'DE DOSTLUK KONSERİ
SURİYE'DE DOSTLUK KONSERİ

ŞAM’IN EMEVİ MEYDANI’NDAN DOSTLUK NOTALARI


Yılın konseri Şam’da veriliyor. Türk sanatçılar Suriye’nin başkentinde iki ülke arasındaki köprüleri notalarla kuruyor. Başkent Şam’dan dostluk melodileri yükseliyor. Konser 17 Kasım’da saat 19.00’da Şam’ın Emevi Meydanı’nda bulunan ve çok sayıda kültür binası barındıran “Dar el Opera”, yani Opera Sarayı’nda gerçekleşecek.

 

ŞEFLER EL ELE

Konseri, Suriye Devlet Senfoni Orkestrası verecek. Orkestrayı, Suriyeli şefi Misak Bağbudaryan ve Türkiye Sanatçılar Birliği Genel Başkanı, Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu Üyesi ve Türkiye’nin ilk kadın orkestra şefi olan İnci Özdil beraber yönetecek. 



Öncesinde Oda Orkestrası olarak faaliyet gösteren Suriye Devlet Senfoni Orkestrası, 1993’de kuruldu. Orkestra, Suriye Kültür Bakanlığı çerçevesinde faaliyet gösteriyor. 

İnci Özdil, beraberindeki Vatan Partisi heyeti ile dün Şam’a ulaştı. İki orkestra şefi, buluşmalarının 15. dakikasında nota sayfalarına daldı.

PROVALAR BAŞLADI

Suriye Devlet Senfoni Orkestrası, İnci Özdil yönetiminde provalara başladı. Konserde, Vatan Partisi Öncü Gençlik GYK üyesi Onurcan Çağatay da bir solo eser çalacak. 

Suriye ile Türkiye arasında notalar ile dostluk köprüsü kurmayı amaçlayan konserin her iki ülkede büyük ilgiyle karşılanması bekleniyor.

ERDOĞAN, EMEVİ CAMİİ'nde NAMAZ KILACAĞIZ" DEMİŞTİ

Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan 5 Eylül 2012 tarihinde AKP Genel Merkezi'nde genişletilmiş grup toplantısına katılmış ve burada yaptığı konuşmada, “........ ama inşallah biz en kısa zamanda Şam'a gidecek, oradaki kardeşlerimizle muhabbetle kucaklaşacağız. O gün de yakın. İnşallah Selahaddin Eyyubi'nin kabri başında Fatiha okuyacak, Emevi Camisi'nde namazımızı da kılacağız. Bilali Habeşi'nin, İbn-i Arabi'nin türbesinde, Süleymaniye Külliyesi'nde, Hicaz Demiryolu İstasyonu'nda kardeşliğimiz için özgürce dua edeceğiz" ifadelerini kullanarak Suriye ile yürütülecek ilişkinin sertlik derecesini tavana çıkarmıştı. 

Türk sanatçıların Suriye’nin başkenti Şam'da iki ülke arasındaki köprüleri Suriye ile sürdürülen sert ilişki neticesinde Emevi Camii'nde kılınacak namaz yerine Şam’ın Emevi Meydanı’nda bulunan ve çok sayıda kültür binası barındıran “Dar el Opera”, yani Opera Sarayı’nda verilecek konser ile barış mesajları arasında kuruyor olması bu nedenle bir kat daha dikkatleri üzerine çekiyor.


Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku