Gündem:
SURİYE'den AĞIR TEPKİ!
SURİYE'den AĞIR TEPKİ!

Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Yardımcısı Faysal Mikdat, teröristlerle onları destekleyenlerin ne vatanı, ne dini, ne de ahlakı olduğunu belirterek, söz konusu teröristlerin finanse edilmesi, silahlandırılması ve barındırılması eylemlerinin durdurulması ve terör eylemlerinin arkasında duran ülkelerden hesap sorulması talebinde bulundu.

Suriye Arap Televizyonu'na dün telefonla bağlanan Mikdat, Suriye’nin daima terör eylemleri karşısında durduğunu, buna karşı uyarıda bulunduğunu ve terörü destekleyen olsun veya olmasın diğer Arap ülkelerine yayılmasını önlemek gayesiyle bir kez daha uyardığını belirtti.


Mikdat, özellikle Kuveyt ve Tunus olmak üzere bir çok ülkede bugün bu gibi terör eylemlerinin meydana gelmesinin sürpriz olmadığına işaret ederek, teröristlerin Suriye’ye yönelik saldırılarını tırmandırdıkları böyle bir anda terör kurbanları ve aileleriyle dayanışma içerisinde olduklarını söyledi.

Bakan Yardımcısı Mikdat, Suriye halkı ve yönetiminin Kuveyt ve Tunus ülkelerini vuran teröre yönelik esef duyduğunu belirtti.

Mikdat, “bizler teröristlerle, Haseke, Deyrezzor, Dera ve diğer bölgelerde, Türkiye rejimi, İsrail, Suudi’de hakim aile, Amerika olsun veya Avrupalı diğer taraflarca destekli söz konusu teröristlerle mücadele ediyoruz, masum sivilleri öldürmek için destekledikleri terör elbet bir gün onlara da geri tepecektir” dedi.

Mikdat, Tunus’taki kardeşlerimizin terörle mücadelede yoğun çaba harcamalarının yanısıra, onlardan istediğimiz söz konusu terörist örgütlerle mücadele için Tunus ve Suriye, Kuveyt ve Suriye arasında koordinasyon kurmaktır” diye ifade ederek, ülkeleri arasında terörle mücadele alanında koordinasyonun bulunmadığına işaret etti.

Mikdat, “terörü destekleyen hükümetlere müsamaha göstermemiz imkansızdır, bu terör onları vurduğu zaman uyanıyor, Güvenlik Konseyinde daha fazla koordinasyon ve daha fazla boş kararlar talep ediyor” diye vurguladı.


SANA-Suriye Arap Haber Ajansı
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BURSALI, ERDOĞAN'dan ÖZÜR DİLEDİ
Monoca’da lüks yat kulübünde ıstakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AKP’de hedef tahtasına konan...

Haberi Oku