Gündem:
TANRIKULU'ndan 'BASIN KARTI' SORU ÖNERGESİ

TANRIKULU'ndan 'BASIN KARTI' SORU ÖNERGESİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlaması talebiyle TBMM Başkanlığı'na Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından gazetecilere verilen sürekli basın kartı ile ilgili soru önergesi verdi.

Sezgin Tanrıkulu tarafından Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanması talebiyle TBMM Başkanlığı'na verilen önergede şu sorulara yer verildi.

1- Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından 'sürekli basın kartı' verilen gazeteci sayısı nedir?

2- Aralık ayında toplanan, Basın Kartı Komisyonunun kararıyla, 10 Ocak 2014 - 10 Ocak 2015 yılları arasında 'sürekli basın kartı' 'almaya hak kazanan gazeteci sayısı nedir?

3- Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürünün Basın Kartı Komisyonunun kararını onaylamayarak 94 gazeteciye sürekli basın kartı vermediği iddiası doğru mudur? İddia doğruysa, bu gazeteciler kimlerdir?

4- İddia doğru ise bu karar hangi gerekçe ile alınmıştır?

5- 94 gazeteci arasında Hükümete muhalif yayın yapan gazetecilerin bulunmasının bu kararın alınmasında etkili olduğu iddiası doğru mudur?

6- Basın Kartı Komisyonu tarafından onaylanan ve 20 yıllık gazeteci olan bu kişilerin Başbakanlığa bağlı bir kurum bürokratı tarafından engellendiği iddiası doğru mudur? İddia doğru ise, bu bürokrat kimdir? Bu bürokratla ilgili herhangi bir işlem yapılmış mıdır ya da yapılacak mıdır?

7- Kurumun rutin işleyişinde, Basın Kartı Komisyonu tarafından kabul edilen kararın onaylanmadığı kaç işlem bulunmaktadır?

8- Kaç gazeteciye Basın Kartı Komisyonu kararına rağmen, 'sarı basın kartı' ve 'sürekli basın kartı' verilmemiştir?

9- 'Sarı Basın Kartı' ve 'Sürekli Basın Kartı' onay verme işlemlerine Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürünün karar verdiği iddiası doğru mudur? İddia doğruysa, Basın Kartı Komisyonunun toplanmasının sebebi nedir?.



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

DAYAKÇI İMAM SERBEST BIRAKILDI
Ağrı'nın Diyadin ilçesinde, Kuran kursunda çocuğa şiddet uyguladığı için gözaltına alınan din...

Haberi Oku