Gündem:
TERÖRÜN FİNANS VE KOORDİNASYONUNDAN TÜRKİYE'Yİ SORUMLU TUTTU
TERÖRÜN FİNANS VE KOORDİNASYONUNDAN TÜRKİYE'Yİ SORUMLU TUTTU

Caferi dün New York’ta düzenlediği basın toplantısında; UNDOF güçlerinin İsrail işgali altındaki Golan topraklarından çekilmelerinden en büyük çıkarı olan İsrail’in olduğuna dikkat çekerken, böylece uluslararası gözetimden uzak olacağını söyledi.

Suriye’nin Türkiye, Katar, Suudi Arabistan ve Ürdün hükümetlerinin Nusra Cephesi ve diğer silahlı terör örgütlerine verdikleri destek konusunda BM genel sekreterine resmi belge ve kanıtlar takdim ettiğini belirten Caferi; bir süre önce Golan topraklarından kaçırılan UNDOF güçlerinden Fiji'li askerlerin kaçırılması operasyonunu koordine eden Katarlı subayın da bu belgeler arasında yer aldığını söyledi. Caferi BM genel sekreterliğinin bu konuda hiçbir harekette bulunmadığına işaret etti.

Caferi, Suriye’nin daha önce birçok kez İsrail’in Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan ile işbirliği içinde Golan topraklarında azledilmiş bölge teşkil etme niyet ve planlarının tehlikesine dikkat çektiğini belirtti ve bölgede bulunan BM barış güçlerini tehdit eden tehlikeyi işaret ettiğini hatırlattı.

Suriye’nin BM’deki Daimi Temsilcisi Caferi; Suriye’nin Ürdün’de teröristlerin eğitilip Suriye’nin güneyine gönderildikleri terör kamplarının varlığından haberdar olduğunu ifade ederken, Suriye’nin kuzeyinde Türkiye’de terör kampları kurulup eğitilmeleri ardından teröristlerin Suriye’ye gönderildikleri benzer duruma dikkat çekti.

Caferi tüm bunların muhtelif medya kaynaklarında deşifre edilmiş olup gerek batılı gerekse diğer yetkililerin açıklamalarında da yer aldığına dikkat çekerek, terörü destekleyen, finanse eden ve provoke eden kimi devletlerin günümüzde terörle mücadele iddialarında bulunduklarını ifade etti. Tüm bu iddialarda bulunanların temelde terörle mücadele etmek istemediklerini belirten Caferi; onların asıl amaçlarının terörle mücadele gerekçesi altında bölge ve devletlerinin içişlerine daha fazla müdahale etme, daha fazla kan dökme ve halkların zenginliklerini sömürme niyetinde olduklarının altını çizdi.

Caferi konuşmasında Libya başbakanının iki gün önce yaptığı açıklamalara ve bu açıklamalarda ‘Katar’ın Libya’daki terör gruplarına hava silahları, uçaklar gönderdiğine’ işaret ederek; BM’deki Libya Daimi Temsilcisinin bizzat kendisinin teröristlere desteklerinden dolayı Türkiye ve Katar'ı şikayet ettiğine dikkat çekti.

Terörle mücadelenin Güvenlik Konseyinin 2170 sayılı kararından hareketle olması gerektiğini ifade eden Caferi; Suriye’nin 3 yıla yakın bir süredir dünya adına terörle mücadele ettiğini, bu bağlamda uluslararası bir paktın kurulmasını da beklemediğini söyledi.

2170 sayılı kararın IŞİD ve Nusra Cephesine karşı savaşı öngördüğüne dikkat çeken Caferi; ‘bu durumda sadece IŞİD’e karşı savaşıp Nusra Cephesini bırakacağız.. Bu da Sadece Irak’ta olacak.. Suriye’de bombardımanda bulunmamız halinde sakın ola karşılık vermeyin’ gibi ifadeler kullanmanın hangi mantığa sığdığı sorularını dile getirdi.

SAna-Suriye Arap Haber Ajansı


Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

DAYAKÇI İMAM SERBEST BIRAKILDI
Ağrı'nın Diyadin ilçesinde, Kuran kursunda çocuğa şiddet uyguladığı için gözaltına alınan din...

Haberi Oku