Gündem:
THK'DA ARAMA, BAŞKAN GÖZALTINDA!
THK'DA ARAMA, BAŞKAN GÖZALTINDA!

TÜRK Hava Kurumu (THK) Başkanı Emekli Tümgeneral Osman Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 9 kişi, 'kurumda usulsüz işlemler yaptıkları' iddiasıyla gözaltına alındı.

Soruşturma kapsamında 11 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. Bu isimlerden THK Başkanı Emekli Tümgeneral Osman Yıldırım, bu sabah Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Şube ekipleri tarafından Ümitköy'deki evinde gözaltına alındı. Polis, eş zamanlı olarak, THK Genel Merkezi ve uçuş operasyonunun yapıldığı Etimesgut'ta bulunan Gökçen Havacılık'a operasyon yaptı. Alınan bilgiye göre Gökçen Havcılık Genel Müdürü Volkan Yılmazer de gözaltına alındı. Polis, Yıldırım ve Yılmazer'in yanı sıra, bazı THK çalışanlarının da aralarında bulunduğu 7 kişiyi daha gözaltına aldı. 2 kişinin ise arandığı belirtildi. 

Osman Yıldırım, yaşadığı Ümitköy semtindeki evinde gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar, sorgulanmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

GENEL MERKEZ DE ARANIYOR

THK kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Mali Şube Polisleri, Sıhhiye'deki THK Genel Merkezi ve uçuş operasyonunun yapıldığı Etimesgut'ta bulunan Gökçen Havacılık şirketinde de aramalar yapıyor.

Binanın önünde çok sayıda sivil polis aracı da bekliyor.

Bu arada gözaltına alınan şüphelilerden bir kişi, polis eşliğinde aramanın yapıldığı yere getirildi. Şüphelinin, binaya girerken yüzünü kapattığı görüldü.

Osman Yıldırım'ın THK'nın Türkkuşu projesi ile ilgili bilgileri dışarı sızdırdığı iddia ediliyor.

Bilişim Şube ekipleri de bilgisayar ve hard disklere el koyarak inceleme başlattı.

Emekli Hv. Pilot Tümgeneral Osman Yıldırım aynı zamanda, Türk Hava Kurumu Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı olarak da görev yapıyor.


Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

DAYAKÇI İMAM SERBEST BIRAKILDI
Ağrı'nın Diyadin ilçesinde, Kuran kursunda çocuğa şiddet uyguladığı için gözaltına alınan din...

Haberi Oku