Gündem:
THY UÇAKLARINDA ARAPÇA YAZILAR KORKUTTU
THY UÇAKLARINDA ARAPÇA YAZILAR KORKUTTU

Atatürk Havalimanı’nda THY uçaklarına yazılan Arapça sözler emniyeti alarma geçirdi. Türkiye’nin hemen yanı başında PYD ile IŞİD arasında çatışmalar devam ederken İstanbul’da uçak motorlarına üst üste Arapça yazılar yazılması korkuya neden oldu.

Edinilen bilgiye göre; Türk Hava Yolları’nın 12 Ekim Pazar günü Berlin-İstanbul seferini tamamlayan uçağın Almanya’nın Nürnberg kentine yapacağı sefer öncesinde motorunda Arapça yazılar görüldü. Uçağa yer hizmeti veren ekipler olayla ilgili merkeze bilgi verdiler. Bunun üzerine Atatürk Havalimanı emniyeti harekete geçti. Uçağın motorundaki yazının kimler tarafından ve ne amaçla yazıldığının tespit edilmesi için çalışma başlatılırken üst üst 3 uçakta daha benzer yazılar görünce korku daha da arttı. THY ekipleri, aynı şekilde başka uçaklarda da bu tür yazılara rastlanılması halinde derhal bilgi verilmesi konusunda telsizlerle uyarıldı.

Emniyetin yaptığı araştırma sonucu uçağın motorundaki yazıların herhangi bir tehdit unsuru içermediği ortaya çıktı. AirportHaber’e gelen bilgilere göre, motordaki Arapça yazıların bereket duası olduğu kaydedildi.

Atatürk Havalimanı emniyeti, uçağın motorlarına bu yazıları kimin ya da kimlerin yazdığını tespit edebilmek için kameraları incelemeye aldı. Ancak dört uçağa benzer şekilde yazılar yazılmasına rağmen uçakların bulunduğu bölgede hiçbir kamera olmaması üzerine şu ana kadar yazan kişiler tespit edilemedi. Atatürk Havalimanı apronundaki yeterli kamera sisteminin olmaması güvenlik zafiyeti olarak değerlendirildi.

İŞTE THY UÇAKLARINA YAZILAN O YAZILARDAN BİR ÖRNEK


airporthaber.com


Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku