Gündem:
TMMOB İZMİR'den 'TORBA YASA'ya SİYAH ÇELENK

TMMOB İZMİR'den 'TORBA YASA'ya SİYAH ÇELENK

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu bileşeni odaların üyeleri, hükümetin hazırlıklarını sürdürdüğü ve TMMOB kanununun da aralarında yer aldığı 24 kanunda değişikliği öngören Torba Yasa'yı protesto etti. Gruptakiler, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önüne siyah çelenk bırakıp, basın açıklaması yaptı.

Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi önünde bugün saat 12.30 sıralarında toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, AKP aleyhine slogan atarak Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü önüne kadar yürüdü.

Polis yoğun güvenlik önlemi aldı.

Grup adına basın açıklamasını TMMOB yöneticilerinden Melih Yalçın yaptı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı Torba Yasa'yı protesto ettiklerini belirten Yalçın, "AKP iktidarının gündeme getirdiği son iki torba yasa imar, yapılaşma, meslek alanları ve çalışma hayatında önemli değişiklikler getiriyor. Tabii ki son torbanın içinde AKP'nin rant politikalarının önünde en büyük engel olarak gördüğü TMMOB de var. Çünkü TMMOB ve odaları AKP'nin kentler üzerindeki oyununa karşı durdular, 'Kentsel dönüşüm' adı altında 'Rantsal dönüşüme' karşı çıktılar. AKP'nin ormanları, kıyıları, meraları, suyu, toprağı yağmalamasının önünde durdular. İşte bu yüzden TMMOB, AKP'nin hedefinde. Torba yasaları derhal geri çekin. Çünkü torba yasalarla altyapısı hazırlanan yalana, talana, yıkıma, yağmaya izin vermeyeceğiz. Türkiye'yi de TMMOB'u da size teslim etmeyeceğiz" dedi.

Açıklamanın ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü hizmet binası önüne siyah çelenk bırakıldı.



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku