Gündem:
TRT'yi BASAN SİVİL HAVELSAN'cı ÇIKTI
TRT'yi BASAN SİVİL HAVELSAN'cı ÇIKTI

15 Temmuz gecesi darbecilerin bastığı TRT’ye getirilen 4 sivilden birisinin HAVELSAN yazılım mühendisi Onur Demircan olduğu ortaya çıktı. Darbe girişiminin başarısız olmasının ardından elektronik postayla istifa eden Demircan'ın ABD'ye kaçtığı belirlendi.

Darbe girişimi gecesi sıkıyönetim bildirisini okumak için Ankara'daki TRT Genel Müdürlüğü'nü basan cuntacıların yanında 4 sivil mühendisin olduğu ortaya çıkmıştı. TRT'yi basan cuntacılar yakalanarak tutuklanırken söz konusu siviller hala firari.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Ali Alper Saylan'ın TRT baskınına ilişkin yürüttüğü soruşturmada önemli bilgilere ulaşıldı. O gece TRT baskınının başında FETÖ'cü darbe girişiminden bir gün önce Kosova'dan Ankara'ya gelen eski Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanı Albay Muhammet Tanju Poshor bulunuyordu.

TRT baskınına ilişkin güvenlik kamera görüntülerini inceleyen savcılık ve emniyet, cuntacıların yanında görülen sivil şahısların kimliklerini tespit etti.

YAZILIM MÜHENDİSİ OLARAK GÖREVLİ

Yenişafak'ın haberine göre, TRT'ye giren bu kişilerden birisinin HAVELSAN'da çalışan Onur Demircan olduğu anlaşıldı. HAVELSAN'da yazılım mühendisi olan Demircan'ın ABD'ye kaçtığı belirlendi. Kalkışmanın ertesi günü ABD'ye uçtuğu kaydedilen Demircan'ın elektronik posta aracılığıyla da kuruma istifasını gönderdiği öğrenildi. HAVELSAN yönetiminin ise hiçbir neden yokken Amerika Birleşik Devletleri'ne giden Demircan'ın istifasını hiçbir işlem yapmadan kabul ettiği belirtildi. Yönetimin, görüntülerdeki yeşil tişörtlü şahıs olan Demircan ile ilgili savcılığı da hiçbir bildirimde ve ihbarda bulunmadığı iddia edildi.

Görüntülerde kimliği tespit edilen bir diğer sivilin ise FETÖ bağlantılı bir yazılım şirketinde çalıştığı ortaya çıkarıldı. Lacivert tişörtlü bu kişinin de daha önce HAVELSAN'da mühendis olarak çalıştığı tespit edildi.

Söz konusu mühendis ile görüntülerdeki 2 kişi darbe girişimi sonrası kayıplara karıştı.

Polis, Türkiye'de olduğu değerlendiren söz konusu 3 kişiyi arama çalışmasını sürdürüyor.


Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BURSALI, ERDOĞAN'dan ÖZÜR DİLEDİ
Monoca’da lüks yat kulübünde ıstakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AKP’de hedef tahtasına konan...

Haberi Oku